Gäststjärnor:  Jason Ironheart - William Allen Young, Alfred Bester - Walter Koenig, Catherine Sakai - Julia Nickson, Ms. Kelsey - Felicity Waterman, Black Omega-Pilot - Don Dowe, Rumuthyrare - Elisa Pensler Gabrielli, Narnsk Kapten - Michael McKenzie, Affärsman - Kevin Page, Säkerhetsvakt - Mark S Porro, Garibaldis Medhjälpare - Macauly Bruton, CNC Tekniker - Marianne Robertson
Manus: J. Michael Straczynski, Regissör: Bruce Seth Green, Produktions. NR: 110

Jason Ironheart som är på flykt från Psi-Corps, anländer till Babylon 5. Han är en mycket stark telepat, han har utsatts för ett flertal kraftfulla genetiska experiment för att utöka hans telepatiska krafter, där starka droger och terapi användes. Två Psi-Poliser, Mr. Bester och Ms. Kelsey som är på jakt efter Ironheart, anländer kort därefter och beordrar Kapten Jeffrey Sinclair och Säkerhetschef Michael Garibaldi att hjälpa dem finna rymlingen. Dom påstår att Ironheart är ute efter att sälja militära hemligheter till Jordens fiender.

I ett försök att undkomma, gömmer sig Ironheart bland de trånga gångarna på Babylon 5 och söker upp sin elev och nära vän Talia Winters stationens kommersiella telepat. Han berättar för henne att efter månader av smärtsamma genetiska operationer och injektioner, har han muterat så pass mycket att han kan förinta materia i molekylär storlek enbart med hjälp av tanken.

Då Psi-polisen inte kan kontrollera honom, är det enda de är intresserade av att få plocka isär honom. För att på det sättet lära sig den kemiska kompositionen av hans superkrafter, och använda dessa i militära ändamål. Ironheart ber Talia att hjälpa honom att fly med sitt skepp innan han tappar kontrollen över de krafter han inte lärt sig fullt ut, och ofrivilligt förstöra hela rymdstationen.

Under tiden, har Sinclairs flickvän, geologen Catherine Sakai hyrts av ett företag från Jorden för att finna viktiga mineraler som inte finns på jorden. Planeten som hon ska undersöka är benämnd Sigma 957, som är en obebodd värld i ett hörn av galaxen under kontroll av det Narnska imperiet.

När Catherine ber Ambassadör G'Kar, Narns representant stationerad på Babylon 5, om tillåtelse att undersöka planeten. Varnar han henne att inte bege sig till denna sektor av rymden. Hon struntar i hans varningar och ger sig av, samtidigt beordrar G'Kar att Narn ska skicka 2st krigsskepp efter henne dit.

När Catherine kommer fram till Sigma 957, dyker ett enormt utomjordiskt skepp upp som får hennes lilla skepp att förlora all kraft. Lika plötsligt som det dök upp försvinner det med ett bländande ljus, Catherines fritt fallande skepp dras allt närmare planeten inunder i en kollisionskurs. Lyckligtvis, anländer de Narnska skeppen för att rädda henne. G'Kar förklarar för Catherine att för miljoner år sedan, fanns det raser i universum som sedan länge försvunnit. Hans folk undvikit Sigma 957 på grund av de oförklarliga händelser som inträffar där med jämna mellanrum.

Ombord på Babylon 5, har Ironhearts okontrollerbara psykiska krafter sänt ut ett telepatiskt skyddsnät runt det område han befinner sig i, en korridor på rymdstationen är totalt blockerad. Han använder sina sista krafter för att låta Talia och Sinclair komma till honom för att övertyga dem om faran med hans muterade psi-krafter, i ett försök att förhandla med honom för att få bege sig av från Babylon 5. Senare hjälper Sinclair honom att ge sig av, trots ihärdiga försök ifrån Psi-Poliserna att stoppa honom. Och en av dem dödas, under detta försök.