Gäststjärnor:  Malcolm Biggs - Tristan Rogers, Kiron Maray - Rodney Eastman, Aria Tensus - Danica McKellar, Shaal Mayan - Grahn, Nancy Lee, Ambassadör Kalika - Robin Curtis, Mila Shar - Diane Adair, Alvares - Richard Hendrickson, Säkerhetsofficer #1 - Chuck Butto, Utomjording #1 - Mike Gunther, CNC Tekniker - Marianne Robertson
Manus: J. Michael Straczynski, Regissör: Richard Compton, Produktions. NR: 107

En grupp fanatiska rasister kända till namnet Hemvakten överfaller ett flertal utomjordiska medborgare ombord på Babylon 5. När ambassadörerna kräver att någonting görs för att få ett slut på detta, övertygar Stationens Befälhavare Jeffrey Sinclair och Säkerhetschefen Michael Garibaldi dem att en utredning startats.

Under tiden träffar Örlogskapten Susan Ivanova Malcolm Biggs som anländer till B5, en gammal kärlek som hon inte sett på 8 år. Han hyr ett kontorsutrymme ombord på Babylon 5 för att starta affärer där, och bestämmer sig för att förnya bekantskapen med Ivanova.

Två andra passagerare, Kiron Maray och Aria Tensus ett ungt par från Centauri, förs hårdhänt till deras ambassadör Londo Mollari av vakter. Dom har rymt från Centauri Prime, för att dom vägrar att följa de gamla traditionerna som deras ras under tusentals år gjort. Som innebär att dom ska gå med på de arrangerade äktenskap som deras familjer bestämt, att gifta sig med äldre från några rika och inflytelserika familjer. De unga älskande har stulit Centauriska krediter och flytt hemifrån, i hopp om att kunna starta ett nytt liv på Babylon 5.

Ambassadör G'Kar försöker att få den utomjordiska befolkningen, ombord att ställa krav på Sinclair och de övriga i ledningen att se till att stoppa dessa överfall. Vilket nära på leder till ett upplopp, som Garibaldi och Sinclair lyckas att avstyra. Garibaldi säger till ambassadören att han kan vara glad, att han inte blir arresterad för att ha startat ett upplopp.

Londo förklarar att de unga tu att kärlek inte har något att göra med äktenskap, men Vir Cotto som är hans assistent och Kirons kusin, anser att dessa gamla traditioner har spelat ut sin plats. Senare blir dessa ungdomar utsatta för en attack. De undkommer med knapp nöd.

Då de rasistiska överfallen fortsätter, får Sinclair och Garibaldi reda på att Malcolm är hemväktarnas organisatör på B5. Dom övertalar en chockad Ivanova att hjälpa dem att placera ut en fälla för Malcolm och hans okända medhjälpare. Genom att själva föreställa rasister och hata alla utomjordingar, övertygar Sinclair och Ivanova, Malcolm om detta.

När Malcolm testar deras lojalitet beordrar han Sinclair att döda en tillfångatagen utomjording vid namn Kalika som är en nyligen anländ ambassadör, Garibaldi söker dem med sina säkerhets monitorer som placerats runt om B5, och kommer till deras undsättning och arresterar terroristerna från hemvakten.