Gäststjärnor:  Jha'dur - Sarah Douglas, Na'Toth - Caitlin Brown, Kalika - Robin Curtis, Abbut - Cosie Costa, Senator Hidoshi - Aki Aleong
Manus: Larry DiTillio, Regissör: Bruce Seth Green, Produktions. NR: 113

När Jha'dur som var en utomjordisk forskare och krigsledare utan samvete, anländer förklädd till Babylon 5. Blir hon brutalt överfallen av Na'Toth, attaché till Narns ambassadör G'Kar. När Dr. Stephen Franklin skött om Jha'durs skador, blir Na'Toth förhörd av Kapten Jeffrey Sinclair och Säkerhetschef Michael Garibaldi.

Na'Toth förklarar att för många år sedan under de interplanetära krigen blev hennes farfars familj blev slaktad av Jha'dur, en fruktad forskare som då fick namnet 'DeathWalker' som var fruktad för sina biologiska experiment. Na'Toth svor att hämnas sina förfäders mord. (så kallad Chon'Kar vilket är en Narnsk "blodsed").

Under tiden blir Talia Winters, Babylon 5s kommersiella telepat anlitad av den gåtfulle Vorlonske ambassadör Kosh att vara med på dennes förhandlingar med en underlig figur vid namn Abbut. När Kosh ber henne att skanna Abbut innan förhandlingarna, kan Talia inte finna några som helst tankar eller känslor från Abbut. Men efter att dessa förhandlingar avslutats får hon korta minnen av en seriemördare, vars hjärna hon skannat ett par år tidigare.

Talia får senare reda på att Abbut är en Vicker, en cybernetisk video/audio inspelare, som lurade henne med sin konversation till känna dessa minnen av hennes mest gömda känslor, för sedan spara dessa på en datakristall åt Kosh. Garibaldi och Sinclair tror att Kosh hyrde Abbut ta reda på Talias största rädsla och planerar att använda dessa i en framtida konfrontation.

Under tiden får Sinclair order från sina överordnade att skicka Jha'dur till jorden omedelbart. Forskarna är angelägna att starta tillverkningen av hennes ungdomsserum. Men Ambassadör Kalika, representant för en av de många minoritetsraser ombord på Babylon 5, kräver att Jha'dur ställs inför rätta för sina krigsförbrytelser på de Icke Allierade Världarnas planeter. Så för att undvika ett upplopp, går Sinclair med på att utföra en hearing.

Bevisen bekräftar att Jha'dur är DeathWalker. Hennes serum har tagits fram genom sadistiska experiment på flera raser under lång tid. Men för egen politiks självintresse, med stor majoritet bland ambassadörerna, utom från Kosh som avstod, röstade för att sända Jha'dur till jorden. En kränkt Kalika och den lilla minoriteten som hon representerar, förkastar församlingens beslut. Kort därefter anländer flera av deras skepp som omringar Babylon 5.

Sinclair förhandlar fram en kompromiss med Kalika. En koalition av forskare från de Icke Allierade Världarna, skall följa med Jha'dur till jorden för hjälpa till med tillverkningen av serumet så att detta ska komma alla raser till nytta. När detta är gjort skall Jha'dur ställas inför rätta för sina brott. Jha'dur berättar för Sinclair att den viktigaste ingrediensen i hennes serum måste tas från levande varelser. Varje donator dör för att mottagaren skall få ett långt liv. De forskare som kontrollerar hennes serum kommer at bli värre slaktare än hon någonsin var.

När Jha'durs transportskepp lämnar stationen, dyker det upp ett krigsskepp från Vorlon. Detta skepp går till attack och förstör hennes skepp, och dödar henne. Efter att ha löst det moraliska dilemma med serumet, talar Ambassadör Kosh till de församlade att de inte är redo för odödlighet.