Gäststjärnor:  Walker Smith - Greg McKinney, Rabbin Yossel Koslov - Theodore Bikel, Muta-Do - Soon-Teck Oh, Caliban - Don Stroud, Gyor - James Jude Courtney
Manus: Larry DiTillio, Regissör: John Flynn, Produktions. NR: 119

En före detta proffsboxare från Jorden vid namn Walker Smith, anländer till Babylon 5 för att besöka sin gamle vän, Michael Garibaldi. När dom äter middag tillsammans ser de tillbaka på det som varit. Walker förklarar varför han gick miste om sin chans till en fight om världsmästerskapet. Walker var känd att vara en ärlig och drogfri atlet ända tills han vägrade att samarbeta med boxningssyndikatet, när dom ville att han skulle lägga sig och förlora matchen mot mästaren.

Detta fick dem att ändra hans läkarjournaler, som då visade att han använde förbjudna droger. Sedan lämnades dessa till pressen, vilket fick honom att bli avstängd för alltid från boxningen. Walker avslöjar att han kommit till Babylon 5 för återta sin heder genom att bli den första människan att ställa upp i Mutai, en våldsam boxningsstil som endast utövas av en minoritet av de utomjordiska raserna ombord på stationen.

Samtidigt har Rabbin Yossel Koslov anlänt, för att hjälpa Örlogskapten Susan Ivanova att ta sig igenom sin sorg efter hennes far Andrei Ivanovs död. Koslov är sedan länge en kär vän till Ivanovas familj. Även fast Andrei blev mycket arg på Susan för att hon tog värvning i Jordstyrkan för flera år sedan, bad han Koslov att ge henne en gammal familjeklenod när han dött. Koslov vill även hjälpa Susan släppa loss sin sorg och fejd med Andrei och hjälpa henne att sitta "Shiva," en judisk sorgritual.

Walker blir nekad av Muta-Do som är Mutais huvudledare att få ställa upp i en fight, han insisterar på att människor inte har något att göra där. Caliban en gammal och ärrad Mutai fighter, berättar för Walker hur han ändå kan få en fight. Walker och Garibaldi går för att se en match i Mutai, med den nuvarande stormästaren "Sho-Rin" Gyor och ser honom besegra sin motståndare på ett mycket övertygande sätt.

Som en del av ritualerna i Mutai efter matchen, utmanar Gyor någon ur publiken att ställa upp mot honom. Med de rätta orden som Walker lärt sig av Caliban, kliver Walker fram och antar utmaningen från Gyor. Förbjuden att gå emot mästarens beslut när utmaningen är antagen, beslutar Muta-Do om en tidpunkt då matchen skall gå mellan Walker och Gyor. Caliban som är angelägen att vinna tillbaka sin titel efter att ha förlorat mot Gyor för flera år sedan, hjälper han Walker träna inför hans fight och assisterar Garibaldi som Walkers ringsideassistent under matchen.

Efter flera blodiga och våldsamma ronder förklarar Muta-Do matchen som oavgjord och stoppar fighten. När den flerfaldigt utomjordiska publiken hejar på Gyor och Walker, räcker mästaren ut sin hand till Walker i djup respekt, för hans styrka och uthållighet. Muta-Do lämnar ett budskap att från och med nu skall även människor får ställa upp i Mutai. Walker tackar Garibaldi och Caliban för deras hjälp att återta sin heder.