Gäststjärnor:  Dr. Tasaki - Jim Ishida, Lise Hampton - Denise Gentile, Draal - Louise Turenne, Varn - Curt Lowens
Manus: J. Michael Straczynski, Regissör: Janet Greek, Produktions. NR: 120

Den interstellar rymdstationen Babylon 5, ligger i en permanent omloppsbana runt Epsilon 3 som är en obebodd planet. När det planeten börjar att uppvisa seismisk aktivitet, skickar Kapten Jeffrey Sinclair och Örlogskapten Susan Ivanova ut geologen Dr. Tasaki och hans besättning i ett litet undersökningsskepp, för att ta reda på vad det är som händer på planeten. Och för att ta reda på om det föreligger någon fara för stationen.

Plötsligt syns det en massiv ljusstråle som kommer nerifrån planeten, denna stör de elektroniska instrumenten ombord och hotar dem att störta. Efter de blivit bogserade tillbaka i säkerhet och fått sina instrument överflyttade till ett annat skepp, ger dom sig ut igen. Denna gång skickas tre stycken raketer upp från djupt ner i planeten och låser sig på dem, men med endast minimala skador tar dom sig tillbaka till Babylon 5. Tasaki misstänker att Epsilon 3 mycket väl kan innehålla ett automatiskt försvarssystem byggt av en sedan länge död och bortglömd civilisation. Sinclair och Ivanova beger sig ner till planetens yta för att söka efter sanningen.

Under tiden har Säkerhetschef Michael Garibaldi annat i tankarna, när han fått reda på att en våldsam revolt startat på Mars där hans tidigare flickvän Lise Hampton bor. Trots många försök genom normala kanaler lyckas han inte med att få kontakt med henne. Han går då till Talia Winters som är stationens kommersiella telepat, och ber henne att ta kontakt med den hemliga Psi-Corps basen på Mars. Talia får reda på att Lises namn inte finns med på någon lista med döda eller saknade. Garibaldi som fortfarande har känslor för henne har bestämt sig att han måste få reda på vad som hänt henne.

Minbaris Ambassadör Delenn får besök sin gamle vän och mentor Draal. De diskuterar den ökade politiska konflikten mellan den Minbariska religiösa och militära kasterna, och kommer fram till att Minbaris innevånare behöver en förändring.

Innan Sinclair bordar skeppet tillsammans med Ivanova, ser han en vision av en gammal utomjording som ber om hans hjälp. Med Babylon 5s små stridsskepp som skjuter mot planeten som avledning för planetens automatiska försvar, beger sig Sinclair och Ivanova nerför en djup mörk ravin på Epsilon 3 och stannar vid en landningsplats. Efter en lång och farlig promenad når Sinclair och Ivanova en stor grotta fylld med aktiva maskiner, som får allt byggt av människor se ut som leksaker.

Efter att ha rapporterat in till Garibaldi på Babylon 5, blir dom fångade av en jordbävning, och deras väg tillbaka blir avstängd. När dom letar efter en annan väg ut, får dom bägge se en holografisk bild av den gamle mannen Varn. Visionen leder dem till honom, han är sammankopplad via cybernetiska kopplingar med något slags maskineri. Varn talar till dem, "Hjälp mig, annars kommer ni alla att dö." Under tiden som Sinclair och Ivanova befinner sig nere under Epsilon 3, öppnar sig en "hoppunkt" nära stationen.