Gäststjärnor:  Karl Mueller - Mark Rolston, Ombudsman Wellington - Jim Norton, Dr. Laura Rosen - June Lockhart, Janice - Kate McNeil, Centaurisk Senator - Damian London
Manus: J. Michael Straczynski, Regissör: Lorraine Senna Ferrara, Produktions. NR: 117

Karl Mueller som är en psykopatisk mördare, blir dömd för morden på 3 människor ombord på Babylon 5. Ombudsman Wellington Babylon 5s juridiska auktoritet, dömer Mueller till bli minnesraderad, en telepatisk process som raderar hans onda jag och ger honom en ny. Talia Winters blir beordrad att göra en preliminär läsning av Muellers sinne. Men på grund av tidigare erfarenheter av denna typ av människor gör hon detta med stor tveksamhet.

Under tiden har Dr. Stephen Franklin, som är stationens chefsläkare. Satt igång en undersökning av Dr. Laura Rosen en medelålders kvinna som olagligt behandlar de fattiga och utslagna, invånarna i Down-Below. Denna del av stationen som även är ett tillhåll för allehanda kriminella element, hon hyr ett rum där nere och har öppnat en 'gratisklinik' där hon behandlar dem med en utomjordisk maskin.

Janice Lauras lojala dotter, berättar för Dr. Franklin att hon var en respekterad läkare för flera år sedan. Men efter att hon använt sig av droger, för att orka arbeta mer. Inträffade en olycka som ledde till en patients död. Detta gjorde då att hennes läkarlicens drogs in, och att experimentera med denna maskin har gett Lauras liv som läkare en vändning.

Dr. Franklin ser Laura som en charlatan ända tills han får se hennes patienters manualer. Och när han undersöker maskinen, upptäcker Dr. Franklin att den överför hennes biologiska energi från till hennes patienter. Och suger gradvis ut hennes egen livsenergi. Laura erkänner för honom att hon lider av Lakes Syndrom, som är en smärtsam neurologisk sjukdom, och hoppas att hon kan lära sig allt om maskinen innan hon dör.

Centauris ambassadör Londo Mollari övertalar Lennier, att låta honom visas runt för att lära sig mer om de andra raserna ombord. Detta startar han med ett besök på en av Babylon 5s nattklubbar, senare avslöjas Londo när han fuskar i ett poker parti. Detta startar ett stort slagsmål på klubben vilket river denna. När Kapten Jeffrey Sinclair läxar upp Londo, tar Lennier på sig ansvaret för slagsmålet och betalar för skadorna. Londo är överraskad av Lenniers generositet och känner sig ganska generad.

Under den preliminära avläsningen, får Talia reda på alla de hemligheter som döljer sig i Muellers undermedvetande. På väg till hjärnraderingen lyckas Mueller fly från sina vakter. Och svårt skadad efter att ha skjutits av Mr Garibaldi, flyr han ner till Down-Below. Mueller hittar till Lauras klinik, och medan han håller Janice som gisslan tvingar han Laura att hela hans skador med sin maskin.

Dr. Franklin misstänker vart Mueller har tänkt bege sig, alarmerar säkerhetstjänsten innan han själv beger sig till Rosens. Kopplad till Mueller med maskinen, Laura vänder plötsligt på strömmarna i maskinen, och överför sin egen sjukdom till Mueller som dör i svåra smärtor.

Ombudsman Wellington förklarar att Laura handlat i självförsvar, och vill därför inte gripa henne för mord på Mueller. Men tack vare att Muellers livskraft helat henne, känner Laura att hon gått emot sin medicinska ed genom att döda honom. Hon lämnar Babylon 5, och lämnar maskinen i Dr. Franklins händer.

Detta avsnitt kan vara bra att se innan Revelations i säsong 2..