Gäststjärnor:  Kapten Maynard - Russ Tamblyn, Keffer - Robert Rusler, Teronn - Sandy Grinn, Orwell - Miguel A. Nuñez, Jr.
Manus: D.C. Fontana, Regissör: Jim Johnston, Produktions. NR: 204

En gammal vän till Kapten Sheridan, en Kapten Maynard besöker Babylon 5 för att fylla på lagret med förnödenheter på sitt forskningsskepp Cortez. Innan han och besättningen beger sig ut för att kartlägga fler planeter, och bygga nya hopportar. Maynard berättar för Sheridan att när han var ute på en tidigare resa, blev han vittne till något underligt ute vid galaxens yttre gräns. Han hade varit ute i ett StarFury när han han fått syn på något, det hade varit ett obeskrivbart svart ting. Efter Maynards ankomst börjar Sheridan tvivla på sin position här på Babylon 5, han känner att han inte passar in i rollen som guvernör.

När dom precis hoppat ut till hyperrymden på sin resa till sektor 900, inträffar en kraftig explosion ombord på Cortez. Detta leder till att deras hoppsignalsystem slutar att fungera, vilket får dem att flyga blint utan någon möjlighet att lämna hyperrymden. Efter att en mycket svag nödsignal nått fram till stationen från Cortez, bestämmer sig Sheridan för att till varje pris rädda skeppet. Trots att inget skepp någonsin blivit räddat från hyperrymden tidigare.

Man bestämmer sig för att göra detta, på så sätt att dom skickar ett antal skepp. Där varje skepp, stannar var annan kilometer ifrån varandra för att på så sätt bilda en livlina. Och skapa ett slags hyperrymdssignal åt skeppet dom ska hjälpa. Och med vetskapen om att han riskerar att förlora några eller alla piloter, skickar han iväg dem på detta uppdrag att rädda Cortez. När dom kommit fram till skeppet, inträffar något som får ett av skeppen att explodera.

När piloterna nästan nått fram till Cortez, dyker ett okänt skepp upp ur tomma intet. Starfuryn med ledaren för Z gruppen, kolliderar med skeppet och exploderar. Keffers Starfury skadas svårt, från Cortez ser dom hur hans farkost snurrar runt. Och när hans farkost gjort ett varv, så skjuter han åt ett och samma håll hela tiden. Det tar ett tag men till slut förstår dom, han visar dem vägen hem. Det ända dom kan göra är att bege sig ditåt, utan någon möjlighet att rädda honom.

Under tiden talar Teronn från Minbar, med Delenn om att han och de övriga är rädda att hon inte längre är en av dem. Han insisterar på att få ta sitt ärende till Den Grå Församlingen, ifall hon försöker dölja något.
Sheridan, Ivanova och Garibaldi blir påtvingade en sträng diet av Dr. Franklin, vilket inte blir populärt.