Gäststjärnor:  Mariah Cirrus - Anne-Marie Johnson, Amis - Dwight Schultz
Manus: Scott Frost, Regissör: Mario DiLeo, Produktions. NR: 205

När det ärrade 100-år-gamla skeppet Copernicus från jorden, som avreste från från Jorden 2159, 10år innan man fick tillgång hyperrymdsportarna. Besättningen ombord var tvungna att frysas ner under resans gång, den var programmerad till att lyssna och ta sig till varje signal. -- Efter hundra år i rymden -- kommer skeppet till Babylon 5, När besättningen på stationen tagit ombord skeppet upptäcker man en man och en kvinna ombord. Mannen har blivit mördad och hans hustru, Mariah Cirrus ligger i en stasisbox där hon sovit i 100 år.

Dr. Franklin väcker Cirrus och hjälper henne att klara av denna upplevelse runt omkring henne. Hon har aldrig sätt en utomjording förut, men när hon träffar G'Kar får hon en kraftfull tillbakablick på något hemskt hon upplevt. Dr. Franklin vill försöka förstå hennes dröm för att kunna ta reda på vad som hänt hennes man.

Garibaldi misstänker någonting okänt väsen smugit sig ombord, från det gamla skeppet och som dödat en av invånarna på Babylon 5. De flesta utomjordingarna beskyller Cirrus för det som hänt sedan ankomsten av hennes skepp Copernicus. Garibaldi arresterar en man, Amis som börjat att skrika att slutet är nära. Amis pendlar emellan att uppträda rationellt, och att ha skrämmande visioner av mörker och död.

Han berättar för Mr Garibaldi att han varit placerad i en rekognoseringspatrull, och att dom var på en måne i närheten av Minbar. Där dom skulle upprätta en lyssningspost, när dom kom sent en natt. Alla hans kamrater i gruppen dödades, medan han hölls vid liv för vara föda åt en varelse. Dr. Franklin försöker att ta reda på om det inte finns ett samband i Amis och Mariahs syner.

Med hjälp av dessa två finner man en "Mörkrets Soldat", nere i Down-Below. Susan Ivanova berättar senare för Kapten Sheridan, att Copernicus passerat samma måne, som Amis trupp befunnit sig, och att hennes skepp förlorat 10% av syret. Vilket kan visa att något tagit sig ombord där, och vid samma tillfälle hade skeppets dator blivit omprogrammerad med en ny destination. Z'Ha'dum!.