Gäststjärnor:  Taro Isogi - James Shigeta, Amanda Carter - Adrienne Barbeau, Abel Horn - Michael Beck, Senator Voudreau - Jessica Walter
Manus: Lawrence G. DiTillio, Regissör: Kevin Cremins, Produktions. NR: 206

Telepaten Talia Winters får träffa sin gamle vän, Taro Isogi när hon ska hjälpa till vid hans förhandlingar för hans företag Future Corp. med Mars Konglomerat. Isogi ska sitta i möten med Amanda Carter som representerar Marskolonins affärsmän.

Men innan dessa förhandlingar kan fortsätta, blir Isogi mördad av Abel Horn som är en våldsam "Befria Mars" fanatiker. Talia blir vittne till mordet och, som resulterar i en minnesglimt av hur mannens farkost blir nerskjutet av ett annat skepp. Som hon inte kan förklara.

När Sheridan frågar ut Talia angående Isogis riktiga mål, då det sagts honom att han planerade att finansiera en ny revolt på Mars. Talia vägrar att godta Sheridans påstående, hon insisterar på att Isogi enbart försökte få fram en fredlig lösning på Mars.

Under tiden är Abel fortfarande på fri fot, och han får nu nya order översända till sig, han gör ett försök att döda Talia. Men han dödar endast hennes livvakt, men Talia kommer undan efter att hon än en gång skannat mannen och fått samma syn igen. Men nu ser hon att det är hans död, som hela tiden upprepas i hans hjärna.

Abel beger sig sen till Amanda Carters rum, och kräver att hon får dit Talia. Sen slår han ner henne, och när Talia kommer dit vill han veta vad dom gjort med honom. Garibaldi och Sheridan använder sig av stationens interna skanners, för att söka efter Abel. Och dom hittar hans svaga signal i Carters rum, och Garibaldi får samtidigt reda på att Talia också befinner sig där. Dom lyckas med att ta sig in, och får honom att släppa Talia. Man han blir skjuten, och straxt därefter exploderar maskinen i hans hjärna och dödar honom.

Talia har under sin skanning av honom upptäckt att någonting kontrollerade Abels hjärna. Och Sheridan inser att mordet på Isogi inte hade något att göra med befria Marsrörelsen, utan en del av en större konspiration som inte blivit fullt avslöjad. Han säger åt Amanda att fullfölja Isogis planer som kan leda till att ge Mars en chans till att bli en egen Nation till slut.