Gäststjärnor:  Ta'Lon - Teague Marshall, General Hague - Robert Foxworth, P.F.C. Large - Ken Foree
Manus: J. Michael Straczynski, Regissör: Mario DiLeo, Produktions. NR: 211

Vid en uppdrag att undersöka ovanliga astronomiska aktiviteter i en närliggande sektor, blir Kapten Sheridan attackerad och infångad av okända utomjordingar. Sedan förs han till deras Moderskepp.

Där utsätts han för en serie experiment av sina fångvaktare, där han bland annat måste slåss mot andra raser. En av dessa är en Narn vid namn Ta'Lon, som tillsammans med Sheridan lyckas med att fly ifrån sin cell. När han sover, sträcker sig Kosh ut till Sheridan och lämnar ett meddelande till honom.

På grund av sitt ändrade utseende hamnar Delenn i onåd hos den Grå Församlingen, dom ifrågasätter hennes lojalitet och tar ifrån henne sin plats i församlingen. Ett skifte sker när hennes ersättare avslöjas, det är Neroon som kommer från krigarklanen. Trots att platsen tillhör det religiösa kasten. Vilket gör att den delikata balansen störs, då det tidigare alltid varit 3 från varje kast, blir det nu tre ifrån arbetarklanen, fyra från krigarklassen och bara två från den religiösa.

Med Minbaris Ambassadör Delenns assistans, när hon berättar för dem om denna ras som kallas för Stribe. Och att Minbari har haft med dem att göra tidigare. Hon talar också om att de fått sig en läxa, när Minbariska krigsskepp gick till angrepp då. Och med hennes hjälp lyckas Kommendörkapten Ivanova hitta deras skepp och går till angrepp, skeppet förstörs efter att Sheridan lyckats fly.

Sheridans överordnande General Hague, ger honom upplysningar om Sheridans riktiga uppdrag efter 6 månader på posten. Hague med flera misstänker att President Santiago blev mördad, och att detta var signalen för en mycket större konspiration att ta kontroll över regeringen, och han ber Sheridan att riskera sin karriär att i hemlighet undersöka situationen. Sheridan kallar sina närmaste medarbetare för att diskutera vad som måste göras.