Gäststjärnor:  Draal - John Schuck, General G'Sten - W. Morgan Sheppard, Lord Refa - William Forward
Manus: J. Michael Straczynski, Regissör: John Flinn, Produktions. NR: 219

Efter en lång period av krig, håller Narns resurser på att ta slut. I ett sista desperat försök att hålla Centauri borta, planerar Narns militärledning att använda en majoritet av sin flotta för att förstöra den tungt bevakade Centauriska koloni som de använder som mellanled för mat och vapen. Trots att detta skulle lämna deras hemvärld utan skydd, skulle detta försvåra för Centauris trupper och ge Narn tid att bygga upp sitt försvar.

Oturligt nog har dessa planer kommit i Centauriska händer. Så när de Narnska skeppen kommer ut ur hyperrymden, har Centauriska skepp med hjälp av Shadowskepp ordnat med en fälla som stoppar detta anfall. Under tiden startar Centauri en kraftfull attack mot den Narnska hemvärlden, där de använder sig av massförstörelsevapen. Som är förbjudna på de flesta världar.

Londo ser plågad ut när han får se denna blodiga attack på första parkett, men han kan inget göra utan att komma i onåd. Han befinner sig ombord på ett av skeppen som bombar Narn tillbaka till "Stenåldern", Med asteroider som plockas upp och skickas ned mot planeten med massförstörelse i dess spår.

Detta leder till att Narn ger upp och Londo beordrar att, Narns Ambassadör G'Kar avvisas från Babylon 5s Församling. G'Kar proklamerar stolt att hans folk inte kommer att vara slavar för evigt, efter ett samtal med sin regering får han order om att söka asyl hos Sheridan. Sheridan går med på att ge honom asyl.

Under tiden blir Sheridan och Minbaris Ambassadör Delenn kontaktade av Draal, den Minbari som blivit ihopkopplad med den stora maskinen djupt nere i planeten under stationen. Draal har access till information över hela galaxen och, tillsammans med Delenn känner han till det kommande mörkret.

Efter deras möte med Draal introducerar Delenn, Sheridan med Rangers. En hemlig militär organisation där det finns både Minbari och människor. Delenn och Säkerhetschef Garibaldi, är dess kontaktpersoner på Babylon 5. Delenn ger delat ledarskap till Sheridan, och Draal ger honom access till sina fenomenella resurser. Babylon 5 är på väg att bli ett fort av ljus, som vaktar civilisationens gränser.