Gäststjärnor:  Julie Musante - Shari Shattuck, Draal - John Schuck
Manus: J. Michael Straczynski, Regissör: Menachem Binitsky, Produktions. NR: 304

Ambassadör Delenn bjuder in Draal från planeten under Babylon 5 till ett möte med Sheridan, Garibaldi, Ivanova och Marcus. Draal berättar för dem om den stora maskinen under jord på Epsilon 3, en maskin som har information om de Första, en ras som slagits mot Shadows många gånger tidigare över de senaste millioner åren. Om den hemliga alliansen kunde associeras med de Första, detta kan visa sig vara mycket viktigt i det kommande kriget med Shadows. Sheridan accepterar Draals invitation att besöka planeten och få del av denna information.

Senare gör G'Kar ett närmande till Delenn med sina misstankar angående de hemliga mötena i den hemliga alliansen, och "Rangers."

När Sheridan gör sig redo att åka ner till planeten anländer en kvinna vid namn Julie Musante, från Jordens avdelning för Fred till Babylon 5. Musante informerar Sheridan att hon utsetts till hans nya politiska officer. När Sheridan säger att han inte behöver en politisk rådgivare, talar Musante om att Jordens Senat tycker annorlunda, bland annat grundat på hans senaste beslut angående Narns, Centauri och Minbari. Sheridan ber Ivanova att ta hans plats i mötet med Draal, så att han kan klara av sitt möte med Musante.

Draal som väntat sig att Sheridan skulle komma, blir arg när Ivanova anländer i hans ställe. Men Ivanovas kvicka humor vinner över honom till sin sida, och han ger henne tillåtelse att stanna. Draal kopplar upp Ivanova till matrisen, ett holografiskt system, och uppmuntrar henne att fokusera på stigen och att ha ett öppet sinne.

Under tiden hon är kopplad vid maskinen, får Ivanova två telepatiska syner: en som bevisar att den nuvarande Presidenten Clark varit inblandad i mordet på President Santiago; den andra av att fått kontakt med de Första på vid en planet känd som Sigma 957 (Mind War). Ivanova kopierar dessa visioner på en datakristall som hon skickar upp till Sheridan och Garibaldi, som skickar bevisen till vänner på jorden.

Ombord på Babylon 5, får Musantes möte med Sheridan en intressant vändning, när hon försöker förföra honom. När hon klätt av sig naken och börjar att kyssa Sheridan, dyker Ivanovas holografiska bild upp. Detta framkallar den störning han behöver, vilket får honom kunna fly från Musantes klor.

Ivanova och Marcus beger sig till Sigma 957 i ett försök att kontakta De Första. Efter att ha kontaktat dem, lyckas Ivanova med att övertala dem att bli medlemmar i deras allians. Men endast efter att hon lyckats med att göra dem förbannade, genom att säga att Vorlonerna sagt att dom inte vågade möte Shadows igen. Dom säger åt henne att återvända till Sigma 957 "när tiden är inne" och "dom kommer att vara här."

Musante tvingas att återvända till Jorden för att reda ut en kris, på grund av att rykten spritts ut att President Clark. Skulle ha varit delaktig i mordet på Santiago.