Gäststjärnor:  Löjtnant Corwin - Joshua Cox, Samuel - Eric Steinberg, Duncan - Aubrey Morris, Marcus Cole - Jason Carter, Matthew Duffin - James Warwick
Manus: J. Michael Straczynski, Regissör: Kevin Cremin, Produktions. NR: 307

Sheridan ber Ivanova att ordna ett privat möte med den nyligen befordrade Löjtnant Corwin, för att undersöka om han eventuellt kan bli inbjuden i deras lilla grupp. Men av någon anledning missuppfattar Corwin hennes invit, i tron att Ivanova bett honom om en träff. Och köper ett bukett konstgjorda röda rosor, men när han kommer till hennes bostad säger han att han hittat dem. När hon bjudit honom på kaffe, inser hon att inte kan bli betrodd. Då han inte skulle agera emot några order ifrån Jorden.

Marcus får information att Rangers borde höja beredskapen och dra sig tillbaka ifrån Jordens kontrollerade områden, på grund av att Shadowskepp samlats inom Centauriskt område. Marcus ger instruktioner till en av sina medarbetare, att placera ut skanners i detta område.

Dr. Franklin har upptäckt att en man dött på något underligt sätt, när han genomför en grundligare undersökning av kroppen finner han ett slags parasit. Som klängt sig fast i ryggmärgen på sitt offer.

När Samuel och en nära vän till Marcus, Duncan försvinner beger sig Franklin och Marcus till deras rum nere i Down-Below för att ta reda på vad som hänt dem. Dom finner flera hemlösa, och dom hittar även Samuel och Duncan, beväpnade i närheten av en medvetslös man som ligger på golvet. Dom vill att Franklin ska hjälpa mannen, som är nära att dö. Han vill att dom ska ta mannen till Med-Lab 1, men ingen av de andra tillåter detta. Dom låses in i en cell, där får dom reda på att parasiten egentligen är en ras känd som Vindrizi, personerna som blir värdar gör detta frivilligt. För de flesta innebär det att deras hälsa förbättras som i Duncan fall. Men för dom vars kropp stöter bort parasiten kan dö.

Vindrizi söker upp sådana som inte har någonting att se fram emot, t.ex. hemlösa. Att acceptera att bli dess värd, dom får nya minnen med allt som har setts rörts vid och hört. Deras uppdrag är ta vara på alla dessa minnen och kunskap ifall galaxen faller ner i en ny mörk era. Då kommer alla att vända sig till dem, och dom kommer att vara bevararna av det förflutna.

Efter att Marcus bekänner sina känslor för Ivanova till Franklin tar Samuel och Duncan, Franklin till ett rum där en värd blivit sjuk under föreningen. Franklin blir beordrad att rädda honom, men han säger till dem att han inte kan rädda honom utan sina instrument.

Ensam med två väktare gör Marcus ett försök att fly, han får en av hans väktare att tro att hans stridspåle är ett medicinskt skanner, som är mycket viktig för Franklin. Han får denne att hålla pålen mot sitt ansikte, medan mannen aktiverar denna och slår sig själv medvetslös. Sedan försöker Marcus kontakta Garibaldi med Franklins länk, men han kan inte göra det på grund av att komm-länkarna är gjorda för bärarens DNA.

När det inte finns något annat sätt och i vetskap att föreningen inte går att göra om, avbryter Duncan sitt värdskap för att kunna bevisa att dom talat sanning. Och övertygar Franklin och Marcus angående hans tro på Vindrizis uppdrag. En övertygad Franklin accepterar tillslut metoden och i princip Vindrizis önskan att detta måste förbli en hemlighet. Men bara om resten av föreningarna skall ske under hans överseende. Duncan lämnar Babylon 5 för att kunna se några av underverken som han sett under sin tid som värd, innan han dör.