Gäststjärnor:  Kapten Sandra Hiroshi - Kim Miyori, David Sheridan - Rance Howard, Bill Trainor - Phil Morris, Major Ed Ryan - Bruce McGill, Löjtnant Corwin - Joshua Coxx
Manus: J. Michael Straczynski, Regissör: David Eagle, Produktions. NR: 310

General Hagues kryssare Alexander anländer till Babylon 5, där dom söker skydd efter att ha fått stora skador i fighten tidigare. När Major Ed Ryan kommer ombord, informerar han Kapten Sheridan om nyheten att Generalen dödats vid deras senaste strid.

En Minbarisk Ranger som heter Drakhen kommer till Babylon 5 skadad, för lämna information till Delenn och Lennier att Shadows har allierat sig med många ifrån de icke-anslutna världarna. Och dom har fått dem att slåss inbördes. Dom har övertygats att om dom inte gör detta, blir dom anfallna av Centauri.

Under tiden meddelar ledaren för Mars Regering planerar att inte införa krigslagarna, som beordrats av Presidenten. Som svar på detta beordrar President Clark att bomba Mars. Andra kolonier sluter snabbt upp till Mars, i ett försök att bryta sig låss ifrån Jordalliansen -- att uttala sig som självständiga stater tills Presidenten blir åtalad. I rädsla att dessa nyheter skall komma ut, sänder President Clark beväpnade trupper för att stänga ISNs högkvarter.

Delenn lämnar Babylon 5 för att tala till den Grå Församlingen, och tillrättavisa dem för att dom stillatigande ser på. Istället för att hjälpa till inför det kommande mörkret. Hon föreslår att Församlingen borde brytas, Delenn övertygar fem av de nio medlemmarna att följa henne i det kommande kriget.
Sandra Hiroshi kapten på Churchill, anländer till Babylon 5 efter att fått tag på attackorder om att skicka två kryssare att ta över stationen, Och att arrestera och kvarhålla Kapten Sheridan och de andra i stationens ledning, och lämna över stationen till Presidenten och Nattväktarna. I vetskap att dom endast har sex timmar på sig tills skeppen anländer, bestämmer dom sig för att hellre stanna och slåss än att ge sig. Kommendör Ivanova ber om att få ansluta sig till en av Starfuryplutonerna, vilket Kapten Sheridan motvilligt går med på.

När kryssarna anländer och närmar sig för att gå till attack, skickas en inbrytningsfarkost mot stationen som landar på utsidan. Ur denna strömmar det ur Marinsoldater in i stationen. Garibaldi har förutsett detta och tagit med sig en grupp ner för att möta dem innan dessa tar in på Stationen.

En strid bryter ut mellan Marinsoldaterna och Garibaldis trupper. Som numera består av både människor och en stor grupp från Narn.

Ivanova tvingas att lämna sitt skadade plan, sekunder innan det kraschar in i ett fiendeskepp. Turligt nog klarar hon sig ifrån detta med lite blåmärken och ett brutet revben. Kapten Sheridan och dom andra upptäcker att en andra våg kryssare dyker upp. Men Delenn återvänder precis då med tre tunga kryssare och White Star 1, detta får de angripande skeppen från jorden att lämna Babylon 5s rymd.

Trettio procent av Sheridans Starfuries har antingen förstörts eller skadats, men på grund av att Churchill förstördes under striden. Har dess StarFurys ingenstans att ta vägen, så för deras ovärderliga assistans går Sheridan med på att dess besättning får stanna på stationen.