Gäststjärnor:  Ambassadör Sinclair - Michael O'Hare, Zathras - Tim Choate, Major Lewis Krantz - Kent Broadhurst, Försteofficer på B4 - Bruce Morrow
Manus: J. Michael Straczynski, Regissör: Mike Vejar, Produktions. NR: 317

När Sheridan dyker upp sjutton år fram i tiden, Sitter Londo på tronen som Kejsare. Centauri Prime har försatts i ruiner efter att kriget slutade, och en arg Londo anser att Centauri övergavs av Sheridan och hans trupper. Han talar sedan om för Sheridan att han kommer dö, för den roll han spelade i kriget. Londo förklarar senare för Sheridan och en åldrad Delenn, att dom är hans sista hopp för sin planet.

Londo säger åt dem att ta hans skepp och fly, och att i gengäld hjälpa till att befria hans värld. Dom går med på detta och när Sheridan och Delenn beger sig till skeppet, förflyttas Sheridan tillbaka i tiden igen, men inte innan Delenn varnar honom att inte bege till Z'Ha'dum.

Från vetskap som Delenn berättat för Ivanova berättar hon nu för Marcus om Valen, den stora ledaren och en av Minbaris heligaste figurer. Som besegrade Shadows och startade Den Grå Församlingen. Ivanova undrar om dom kanske träffar på honom under resans gång.

För undvika upptäckt av Babylon 4s besättning, så att dom kan placera hyperrelät i centrum av Babylon 4 för att kunna flytta stationen genom tiden. Kopplar Marcus och Ivanova om alarmen så det går igång, och varnar om ett läckage i reaktorn. Detta gör att Major Krantz som är Kommendör på Babylon 4, inte ges något annat val än att evakuera besättningen, i rädsla att stationen skall gå under. Men när Ivanova gör detta aktiveras tidsapparaten i förtid och flyttar fram stationen fyra år.

Då upptäcker Lennier att flera skepp närmar sig. När han frågar vilka det kan vara, förklarar Sinclair att det är han och Garibaldi, när dom kom dit för två år sedan för svara på ett nödrop ifrån Babylon 4.

I denna tidsförflyttning försvinner Sheridan igen, och Sinclair som tidigare passerat igenom tidsfluktueringen utan skydd tillsammans med Garibaldi, åldras 20 år. Sheridan fasar in och ut i närheten av Zathras, och hans stabilisator faller i golvet, Zathras plockar upp den och försöker att laga den, men han grips av säkerhetsvakter och förs till säkerhetsavdelningen. När han är där förklarar han för Sinclair att dom behöver Babylon 4, och att dom kommer att använda det i ett stort krig som ska rädda galaxen.

När en blåklädd figur uppenbarar sig, säger Zathras att det där är the One, och lämnar över en lagad stabilisator till honom innan han försvinner. Zathras säger åt dem att det är dags för dom att ge sig av, annars riskerar dom att fastna i tiden för alltid. Sheridan återkommer på grund av att hans stabilisator bytts ut av the One.

Sinclair följer med Babylon 4 tillbaka i tiden, men innan han gör detta berättar han för dom andra att orsaken till att han är här nu. Och han berättar om ett brev som han fick av Rathenn, som berättar att det var han som tog Stationen tillbaka ett tusen år i tiden. Och att det är han som "är/var Valen en Minbari inte född Minbari, The One 'Som Var'".