Shadowkriget har gått in i ett lugnare läge när 2261 börjar, Kapten Sheridan har försvunnit på Za'ha'dum. Gamla, oförsonliga fiender, hålls i schack av raser som man trott varit döda eller försvunna sedan länge, och Shadows var inte mer än legender för det flesta av de yngre raserna.

The Hour of the Wolf
Ivanova kämpar med att hålla samman alliansen, i Sheridans frånvaro. Hon får även reda på att en av farkosterna som skickats ut för att försvara stationen, inte kommit tillbaka. Det är Garibaldi som försvunnit.

Whatever Happened to Mr. Garibaldi?
G'Kar påbörjar sitt sökande efter Garibaldi och finner en del av hans Starfury. Men han tas till fånga av Centauri.

The Summoning
Zack söker efter Mr. Garibaldi och Sheridan återvänder hem till Babylon 5, tillsammans med en utomjording vid namn Lorien.

Falling Toward Apotheosis
Sheridan tar beslutet att dom måste göra sig av med Vorlons Ambassadör. Delenn får reda på den ödeläggande hemligheten, om vad som hände Sheridan på Z'Ha'dum.

The Long Night
Sheridan och Delenn samlar sina trupper, medan Londo blir befordrad till en högre position vid det Centauriska Hovet.

Into The Fire
Med hjälp av några så kallade De Första, konfronterar Sheridan och hans flotta både Shadows och Vorlons.

Epiphanies
Bester besöker stationen för att få till ett avtal med Sheridan, då han vill att dom ska bege sig till Z'Ha'dum. För att där leta efter en möjlighet att hjälpa telepaterna som ligger nedfrysta på stationen. Samtidigt avgår Garibaldi som säkerhetschef, för att starta eget.

The Illusion of Truth
ISN besöker stationen för en exklusiv intervju. Med ett löfte att man ska försöka att låta dem få säga sin mening, Mr Garibaldi börjar att tala illa om Sheridan.

Third Space
Upptäckten av en mystisk artefakt, ställer till med stora problem på stationen. Som genom telepatisk väg tar kontroll över en stor del av folket ombord, det visar sig att fyndet är en hyperrymdsport till den Tredje Rymden.
3e B5-filmen.

Atonement
Delenn reser till Minbar för att försöka övertala sin klan, att godkänna hennes förhållande med Sheridan. Där hon upptäcker en mycket överraskande förfader.

Racing Mars
Sheridan konfronterar Garibaldi angående hans uttalande på ISN, medan Marcus och Franklin anländer på Mars. Där dom avslöjar att en av motståndsrörelsens män blivit en spion åt någon.

Lines of Communication
Franklin och Marcus träffar Motståndsrörelsen på Mars och Ivanova förbereder sin nyhetsstudio. Delenn luras iväg av Forell, som utan vetskap lurar in henne i en fälla.

Conflicts of Interest
Susan Ivanova utför sin första nyhetssändning, medan Garibaldi accepterar ett nytt jobb på Mars.

Rumors, Bargains and Lies
Sheridan manipulerar De Icke Allierade Världarna och Delenn reser till Minbar. Under hennes resa hem, dödas hon nästan av en grupp fanatiker från sin egen kast.

Moments of Transition
Delenn gör det ultimata offret för sitt folk, medan Lyta har svårt att få några uppdrag på grund av att hon inte längre är med i Psi-Corps. Vilket gör att hon till sist får besök av Bester.

No Surrender, No Retreat
Efter att Babylon 5 fått tag på filmmaterial, som visar hur President Clarks stridsskepp skjuter ner ett par persontransportskepp med omkring 2 000 passagerare. Beslutar sig Sheridan för att det får vara nog, och slår tillbaka mot Clark vid Proxima 3.

The Exercise of Vital Powers
Lyta lyckas nå ett medvetslöst offer för the Shadows. Mr Garibaldi får till sist träffa sin arbetsgivare William Edgars, och Sheridan förklarar till slut för Dr Franklin vad han vill ha telepaterna till.

The Face of the Enemy
Striden för att frita Jorden och dess kolonier fortsätter. Sheridans gamla besättning och skepp, Agamemnon hinner upp honom och ansluter sig till motståndsrörelsen. Garibaldi anger Sheridan medan Lyta räds framtiden för telepaterna på jorden.

Intersections in Real Time
En förhörsledare från jorden försöker tvinga Sheridan att skriva under en bekännelse, man använder alla möjliga sätt för att lyckas med detta.

Between the Darkness and the Light
Garibaldi tas tillfånga av Motståndsrörelsen på Mars, ska han kunna bevisa sin oskuld. Ivanovas flotta slåss mot Clarks specialbyggda skepp.

Endgame
Sheridans flotta genomför den sista striden, dom förstör en stor grupp Jagare som väntar på dem vid Mars innan dom fortsätter mot Jorden. Marcus tar ett ödesdigert beslut.

Rising Star
Jordens Regering avgör Sheridans öde, och Delenn har ett möte ombord på ett av WhiteStar skeppen med de Icke Allierade Världarna.

The Deconstruction of Falling Stars
Fjärde säsongens final. En blick tillbaka på Babylon 5 från 100, 500, 1,000, och 1,000,000 år in i framtiden.

Översikt: Säsong 4

 

Model Gallery