Gäststjärnor: Lorien - Bryan Cranston, Mr Morden - Ed Wasser, Durano - Julian Barnes, Minister - Damian London
Manus: J. Michael Straczynski, Regissör: Kevin James Dobston, Produktions. NR: 406

Ivanova och Lorien som har fortsatt sitt sökande efter De Första, har haft en viss lycka. Instruerad av Sheridan att resa till mötesplatsen för att förbereda sig inför slaget, är Ivanova rädd att hon ska missa denna, men Lorien berättar för henne att dom inte kan vinna detta slag med hjälpa av vapen. Utan dom måste istället förstå sin väg ut ur detta.

Londo får reda på genom Durano, som är chef för säkerhetspolisen. Att Lady Adira som var en mycket när vän (Born to the Purple), inte hade dödats på order från Lord Refa. Utan att det var Mr. Morden som hade beställt mordet, och att han själv hade fått order från Kejsaren att inte berätta detta för Londo. Londo som nyligen blev upphöjd till Premiärminister, använder sig av sin makt och beordrar Morden att omedelbart ge sig av tillsammans med sina vänner och lämna ön Celini. Men när han vägrar att lyda, trycker Londo en knapp som spränger hela ön och Shadowskeppen med en enorm explosion. Londo kastar sedan Morden i en fängelsecell.

Under tiden, lämnar hela Vorlonflottan hyperrymden med deras egen planetdödare, och ger sig på Shadowarmén, och lämnar Sheridans flotta mittemellan. Båda sidor flyger rakt mot varandra, men Sheridan överraskar dem och detonerar ett par atombomber som förintar några av fiendeskeppen. Den starka explosionen stoppar de närmaste skeppen, men lyckas inte stoppa eller sakta ner planetdödaren, som fortsätter sin bana mot Coriana 6.

Sheridan försöker anropa dem, Sheridan ber Vorlons att inte förinta planeten nedanför. När planetdödaren kommer tillräckligt nära Coriana 6, använder sig Sheridan av sitt sista kort i leken, han sänder signalen till De Första, som förstör planetförstöraren i ett samlat anfall. Sen börjar De Första att angripa både Shadows och Vorlons skepp.

Plötsligt kommer ett Shadow dödsmoln som innesluter Sheridans flotta. En extrem kyla stänger hyperrymdsmotorerna och Marcus inser att dom endast har 10 minuter kvar innan kylan kommer att döda dem. Ombord på deras Whitestarskepp, avger Lyta helt utan någon varning ett starkt ljus som gör att Sheridan och Delenn inte kan göra någonting. Sheridan och Delenn möter Vorlons och Shadows genom telepati, både säger dom till dem att gå över på deras sida.

Under tiden, är en missil från dödsmolnet på väg mot deras skepp, men ett skepp från Drazi lägger sig emellan och tar smällen istället och räddar deras skepp från att bli förstört. Efter detta, omringar Sheridans flotta hans skepp som skydd från de kommande missilerna som skickas mot dem från dödsmolnet.

Efter att vägrat båda sidorna sin lojalitet, förklarar Sheridan för bägge att hans armé nu har förmågan att klara sig själva. Lorien bryter in och förklarar för Shadows och Vorlons att deras tid har tagit slut, och att galaxen numera tillhör de yngre raserna, som har viljan att klara sig själva. Med kriget som tagit slut, vänder sig Lorien till Sheridan.

Sedan säger han att det nu är deras tur att lära de yngre raserna, fram till att dom också måste gå åt sidan i sin tur när tiden är inne för dem. Med detta, lämnar Lorien och Shadows och Vorlons galaxen, för att förenas med de raser som givit sig av för mycket länge sedan.

Medveten att en del tycker att Cartagias död var ett försök att underminera monarkin, bestämmer sig Londo att åka iväg till Babylon 5 och stanna där ett tag.