Gäststjärnor: Callenn - Brian Carpender, Dukhat - Reiner Schone, Morann - Robin Atkin Downes
Manus: J. Michael Straczynski, Regissör: Tony Dow Produktions. NR: 409

Zack håller på att prova sin nya uniform, men han känner att om han tar på sig den så betyder detta att Garibaldi inte kommer tillbaka till sin post som Säkerhets Chef. En av de Minbari som sytt hans uniform, sticker honom med en nål när han klagar på uniformens passform. Efter detta lovar Lennier att tala denne tillrätta, men han säger på Minbari att nästa gång ska hon använda en större nål.

I ett försök att gå emot President Clarks propagandakrig, ber Sheridan, Franklin och Marcus att träffa deras allierade på Mars för att försäkra sig om deras stöd i ett eventuellt krig emot jorden. I och med att det inte går några skepp till Babylon 5, tvingas Franklin och Marcus in i en två veckor lång resa för att nå sin destination.

Delenn informerar Sheridan att hon måste resa till Minbar nästa dag för avsluta en del gamla affärer. Vad hon inte berättar för honom är att hon kallats till Minbar, för att där ställas inför sin klan, och för att rättfärdiga sitt förhållande med Sheridan.

När hon anländer till Minbar, möts Delenn och Lennier av Callenn. Och senare inför en samlad klan, förklarar Callenn att aldrig någonsin på deras värld, har någon Minbari tagit en utsocknes till älskare eller make. Delenn går med på att följa det beslut som klanledarna kommer fram till, trots att hon vet att hon måste övertyga dem till att acceptera hennes förhållande.

Som en del av processen, dricker Delenn ur en bägare vilket påskyndar drömfasen. I detta tillstånd, återupplever hon sina år med Dukhat, som var ledare över den religiösa kasten och ansedd som den störste av dem. I en serie tillbakablickar, ser Delenn attacken som tvingade fram det stora kriget mot Jorden, och tvingas att åter uppleva ögonblicket när hennes röst som medlem av den Grå Församlingen, blev den avgörande som styrde den delade församlingen att gå till angrepp mot människorna.

Lennier överraskas av dessa nyheter, och informerar Delenn att de andra kommer att tolka hennes handlande att bli ett med Sheridan, som en reaktion av skuld för alla de döda människorna.

Då hon vill ha en bättre förklaring för sina handlingar, dricker hon från bägaren ännu en gång, och ber Callenn att följa med henne in i Drömmandet så att även han kan se vad hon sett. Han går motvilligt med på detta, och dom går tillbaka till den tidpunkt när en döende Dukhat talar om för Delenn att hon är en ättling från Valen och därför inte hel Minbari.

För att försöka stoppa denna sanning från att släppas lös, beslutar Callenn att acceptera Delenns förhållande med Sheridan. Delenn återvänder till Babylon 5 utan att berätta någonting för Sheridan av vad som hände hemma på Minbar.

G'Kar får äntligen ett nytt öga som är i rätt färg.