Gäststjärnor: William Edgars - Efrem Zimbalist, Jr., Lise Hampton Edgars - Denise Gentile, Wade - Mark Schneider, Nummer Ett - Marjorie Monaghan, Mr Bester - Walter Koenig
Manus: J. Michael Straczynski, Regissör: Mike Vejar, Produktions. NR: 417

Striden för att frita Jorden och dess kolonier fortsätter. Sheridans gamla besättning och skepp Agamemnon, hinner upp honom och ansluter sig till motståndsrörelsen.

Garibaldi berättar för William att han har lyckats att finna Sheridans far, som nu fängslad av hans folk och att han kommer att kontakta Sheridan så fort allt är klart. William lovar att berätta hela sanningen om vad som händer, så fort Sheridan är ute ur bilden.

Franklin och Lyta landar utan problem på Mars med sin last -- 30 st. telepater nerfrysta i stasiskammare fortfarande med sina Shadowimplantat. När dom anlänt får Lyta ett kyligt mottagande av Nummer Ett, på grund av att telepater nyligen blivit införlivade i de militära trupperna som ockuperar Mars. Och alla som blir misstänkta att ingå i Motståndsrörelsen blir skannade, och det är en mycket djup skanning.

En djupskanning kan leda till hjärtattacker, slaganfall och även döden. Detta var tidigare förbjudet, och är det fortfarande, om ordern inte kommer direkt från Jordkupolen.

Sheridan bordar sitt gamla skepp där han får ett meddelande från Garibaldi. Han berättar för Sheridan att Clark fått tag i hans far, och försöker att använda honom för att fånga Sheridan. Han berättar vidare att om inte Sheridan ger upp, kommer hans far att dödas. Sheridan talar om för Ivanova att han kommer att bege sig till Mars och han vill att vill att hon ska ta hans plats under hans frånvaro.

Lyta berättar för Franklin att när hon praktiserade vid Psi-Polisen blev flera telepater mördade, men ingen brydde sig. Corps bestämde att finna mördaren/na själva, genom att använda sig av olaglig skanning av alla man trodde visste något. När dom hittade rovdjuret som gjort det, fyllde dom hans sinne med visioner av fasa han är nu inspärrad på en institution. I en tvångströja, och om han inte var fängslad i denna skulle han riva ut sina egna ögon. Hon berättar även för Franklin att någon dag i framtiden kommer det att bli krig mellan telepater och normala, och hennes ända hopp är att hon inte lever då för att se det.

Delenn och Lennier återvänder till Babylon 5 i tid för Ivanova att ge dem nyheterna och be Delenn att hålla hålla ett öga på stationen när hon ger sig av med flottan.

Sheridan anländer till Mars och träffar Garibaldi i en bar. Under tiden dom diskuterar Sheridans far, grabbar Garibaldi tag i Sheridans handled och sätter dit ett plåster med sömnmedel, han försöker att ge sig av men Sheridan blir omringad av Clarks män. Han försöker att slå sig fri men hans försök visar sig vara förgäves, medan Garibaldi tittar på.

Efter Sheridans fängslande, går Garibaldi till William för få reda på resten av sanningen. William berättar för honom att Clark inte är det största hotet, utan att det är telepaterna som fört honom till makten. Om information är makt, så representerar telepaterna det största hotet mot friheten man endast kan tänka sig, och kanske även människans upphörande. Han berättar att han skapat ett virus som kommer att utplåna alla telepater och han har även i sin ägo motgiftet. Motgiftet måste tas var 14'e dag annars kommer den infekterade personen att dö, en inte allt för trevlig död.

Efter att Garibaldi hört Williams berättelse, drar han ut en tand. I tanden sitter en sändare som han aktiverar, sedan åker han iväg med en av Mars vagnar. På nästa station stiger Bester ombord, genom telepati läser han av Garibaldis och Williams samtal tidigare på kvällen.

Efter att han gjort detta låter han Garibaldi få tillbaka sitt minne av vad det var som hände efter att han försvann, när Babylon 5 omringats av Shadowarmadan (Z'Ha'dum). När han återvänder till Edgar Huset finner han detta i en enda röra med William och hans medarbetare döda, han letar men kan inte hitta Lise någonstans.