Gäststjärnor: Broder Alwyn Macomber - Roy Brocksmith, Latimere - Alastair Duncan, Daniel - Eric Pierpoint, Broder Michael - Neil Roberts
Manus: J. Michael Straczynski, Regissör: Stephen Furst, Produktions. NR: 501

En del människor på Jorden är mycket skeptiska angående att den Interstellar Alliansen kommer att lyckas, och misstror Sheridans motiv och hans förmåga. Stationen kommer att ledas av Kapten Lochley under 2262. Med Sheridans tillåtelse, bildar en grupp förrymda telepater en koloni ombord på stationen någon gång under 2262. Så småningom kommer dom att vända sig emot honom.

Garibaldi kommer att hållas som gisslan, troligen av telepaterna under 2262. Gisslandramat kommer att slut med en eldstrid. Babylon 5 kommer att förstöras (under vilka omständigheter är oklara) år 2282. Sheridan kommer att dö 2282 under mystiska omständigheter som fortfarande kommer att debatteras 80 år senare. Den populära versionen säger att han dog på Minbar.

Senare legender vill säga att han kroppsligt for till himlen. Delenn kommer att leva till åtminstone år 2362, fast hon tillbringar större delen av dessa år utanför det offentliga rampljuset i stillhet. Vilket får många att undra om hon fortfarande lever.

År 2762, kommer Jorden återigen åter att delas upp i två grupper, varav en vill bryta sig loss ifrån Alliansen och en annan som vill bli kvar. De två sidorna kommer att starta ett förödande krig, vilket kommer att göra Jorden i det närmaste obeboelig.

År 3262, de överlevande från detta krig, känt nu som "Den Stora Branden," har förlorat nästan alla uppgifter från tiden innan kriget. Åtminstone en liten grupp munkar, arbetar för att upprätthålla historiska fakta. Dom får i hemlighet hjälp av Rangers, som i en långsam takt "upptäcker" delar av innan elden teknologi för att långsamt få Jordens folk tillbaka till Stjärnorna.

Rangers kommer fortfarande att existera i någon form en miljon år framåt, och kommer fortfarande att betrakta Sheridan och Delenn som deras grundare. Dom kommer att vara engagerade i bildandet av någonting som kommer att kallas "Nya Jorden". En miljon år in i framtiden, kommer människan att ha utvecklats till något liknande som (Lorien, "Into the Fire") och använda sig av Vorlonliknande dräkter och organiska skepp. Jordens sol kommer att bli en nova om en miljon år.