Gäststjärnor: Kirrin - Fiona Dwyer, Ambassadör Tal - Jana Robbins, Byron - Robin Atkin Downes, Peter - Jack Hannibal, Carl - Stuart McLean
Manus: J. Michael Straczynski, Regissör: Tony Dow, Produktions. NR: 508

Franklin har påbörjat sitt nya jobb med sammanställa kompletta medicinska profiler, över alla Alliansen medlemsraser med sin vanliga entusiasm. Han övertygar en Pak'ma'ra som han undersöker, att dricka ett glas barium så att han kan spåra dess övre matsmältningssystem, och han bjuds på en imponerande demonstration av projektiluppkastning några sekunder senare.

Tre telepater på rymmen anländer utan vare sig pengar eller id-handlingar. Zack är motvillig att släppa ombord dem, men Byron och Lyta är där för att pressa honom att låta dem komma ombord. Zack instämmer, men ber att få tala med Lyta enskilt. I transporttuben, demonstrerar Peter en av de nyankomna, hur mycket starkare hans telekinesiska förmåga blivit genom att lyfta en stålkula.

Zack kräver att få veta varför Lyta håller ihop med "dom där människorna" och beordrar henne att sluta att träffa Byron. Lyta svarar att Byron försöker att skapa en bättre värld och anklagar Zack att vara svartsjuk. Utan att låta honom avbryta, talar hon om för honom att dom tröttnat på att utnyttjats av alla. Och att ha riskerat sitt liv för allihopa, och att hon inte fått något tillbaka. Äntligen är det någon som bryr sig om henne och andra som gillar henne. Hon skulle kunna följa Byron till helvetet om det behövdes, säger hon och frågar Zack vad han eventuellt kan göra för ändra detta. Han blir mållös och hon går därifrån.

Byron leder de nya telepaterna genom Down-Below när dom närmar sig sina rum, blockeras deras väg av en sur hemlös och hans kompisar. Till mannens överraskning, ber Byron honom tre gånger att han ska slå till honom. Efter detta frågar Byron om det tredje slaget kändes bättre än den första eller andra, eller om han förväntar sig att det fjärde, femte kommer att ge honom tillfredsställelse. Han lutar sig framåt och viskar till mannen att hur många gånger han än slår andra kommer det inte ta bort eller bota hans ilska. Sedan går han förbi den häpne mannen. När hans kompisar frågar vad Byron sagt, svara mannen argt att det bara var ett teep-trick.

Doktor Franklin begär formellt att få ta del av den kompletta, medicinska och genetiska historien av Ambassadören ifrån Hyach. Hon svarar att det är första gången, som de Äldste beslutat att göra dessa öppna för en utomstående. Hennes unga assistent Kirin, kräver att få veta om Franklin hellre skulle dö, för skydda den konfidentiella informationen dom kommer att överlämna till honom. Han förklarar vilka säkerhetsåtgärder han gjort med informationen. Hon ställer frågan igen mer våldsamt om han skulle sätta sitt liv före deras, och han fräser "Du frågar inget som jag själv redan övervägt, och svaret är ja, jag skulle hellre dö än att tillåta att mitt arbete används för biogenetiskt krigföring." Kirins bekymmer är för tillfället stillat.

Men när Franklin gått därifrån, säger Kirin att detta är ett misstag. "Vad händer om han upptäcker?" Ambassadören svarar att hon, accepterar de Äldstes vilja. Kirin säger att om han förråder oss, kommer jag att döda honom.

Lyta blir arg när hon får se Byrons skick. Ignorerande hans anspelning på att bli lämnad ifred, börjar hon att rengöra hans sår, och kräver att få veta varför han inte slog tillbaka. Han förklarar att våld inte är deras sätt. Våld är de normalas och Psi-Corps, och det misslyckas alltid. Om dom önskar att skapa ett system som kan vara, måste det byggas på ickevåld. Lyta börjar muttra, får inte översittare honom att vilja slå tillbaka? Byron börjar att skratta, och kallar henne för ett MSRS (mångfärgat snabb rörlig sak) en komet som lyser upp varje rum hon kommer in i. "Det finns mycket mer av dig än man ser," säger han. "Om du bara visste," svarar hon torrt. Hon kysser honom ömt, och rör sig blygt för att gå iväg. Han frågar henne varför hon aldrig stannar över natten, och när hon förklarar att hon inte känner sig som en av dem ännu. Han tar henne ut ur sitt rum, och frågar dom andra om dom tycker att Lyta en av dem. De andra telepaterna omringar och kramar om henne.

Kirin levererar datakristallerna som Franklin begärt. Han frågar henne varför det bara finns förteckningar som är enbart ifrån 800 år gamla, när Hyachs civilisation har funnits i ungefär 7000 år. Hon säger åt honom att det räcker. Hennes attityd förvärrar bara hans känsla att Hyach försöker dölja något, och hans nyfikenhet väcks.

Peter kommer ifrån sina vänner i Down-Below, plötsligt möter han männen som trakasserade dem tidigare. När han använder sin förmåga för ge tillbaka, slår dom honom medvetslös. Han tas snabbt till Med-Lab där Byron ber Dr. Franklin att rädda honom. När Byron tittar på Peters sönderslagna kropp, ser resten av hans folk detsamma genom hans ögon. När dom bestämmer sig för att straffa förövarna, rusar Byron iväg för att stoppa dem. Han hittar dem i en korridor där dom utsätter en av översittarna för telepatisk tortyr, mannen tror att han brinner. Han lugnar ner dem och kliver fram till mannen som svimmat av chocken, precis när Zack kommer dit för att arrestera honom.

Franklins sökande efter forntida Hyach registreringar är resultatlösa så han påbörjar att söka efter Hyach i andra rasers arkiv.

Byron försöker desperat att få komma ut ur sin cell. Han kan känna hur hans folk överfaller Peters gärningsman någonstans.

Franklin sätter sig i rörelse ifrån sin observation av Peter när hans sökande nått resultat. En Drazipilot rapporterar en ovanlig syn av en Hyach-doh som kommit till deras läger och tiggt om att få åka med en transport, men säger att på grund av hans kontrakt måste han vägra, och rapporterade Hyach-dohn till "insamlingen." Förbryllad börjar Franklin att söka efter hänvisningar efter Hyach-doh, resultatet är chockerande. Under en långsam promenad till sin lägenhet, fortsätter Franklin att läsa materialet han upptäckt.

Där Kirin väntar på honom och riktar ett vapen mot honom och för honom till ett övergett lagringsrum. Han visar henne vad han funnit. Hyach-doh var en ras som utvecklades genom en parallell evolution tillsammans och korsbefruktades med Hyach. Hyachs Ambassadör kommer in och bekräftar att för ungefär ett millennium sedan påbörjade Hyach ett religiöst baserat program med att utrota Hyach-doh, nu ångrar Hyach deras "succé" då deras födelsetal sjunkit sedan dess. Någonting i Hyach-dohs DNA var nödvändigt för Hyach ska kunna överleva.

Ambassadören ber Franklin att hjälpa dem hitta det som saknas. Han vägrar. Även om dom själva inte är ansvariga för att ha dödat Hyach-doh, gör deras medverkan i att dölja detta faktum dem till medbrottslingar säger han. Dessutom skulle det behövas mycket större resurser än han har för att hitta svaret. Om dom vill ha hjälp, måste dom avslöja sitt förflutna. Ambassadören säger åt Kirin att befria Franklin. Nu när utomstående upptäckt sanningen, är de Äldste redo att erkänna detta mer öppet. Ambassadören ber Franklin om hans förlåtelse, men han svarar, bara Hyach-doh kan ge detta, och dom är alla döda.

När Zack släpper Byron frågar han om mordet. Byron frågar, hur kan han veta något då han varit inlåst hela dagen, men om han blivit släppt kanske mannen varit vid liv och inte död. Byron kliver över sovande kroppar till hans draperade hörn med Lyta i släptåg. Han är deprimerad och generad över att hans folk inte vill följa hans troslära. Lyta erbjuder honom att njuta av henne för en stund. Hon förklarar nervöst att hon inte varit med någon annan sedan hon förändrades av Vorlons, och varnar honom att han kan bli utbränd. "Då får det hända." svarar han. När dom älskar börjar han han att se minnen ifrån hennes tid hos Vorlons. Hennes räddning, hennes uppdrag att bära på Vorlons, hur hon straffas av Kosh II, hennes förmåga att kunna känna Shadows, och sedan hennes förändring. Vad hon såg när hon flöt i tanken.

Byron blir skräckslagen när ser hur hennes ögon blir helsvarta. De andra telepaterna i rummet väcks av våldsamheten i Byrons tankar. En flytande Lyta ser en annan tank i närheten. Den innehåller ett icke mänskligt foster. Telepaterna börjar gråta. Det finns fler tankar med foster, och många, många fler tankar med vuxna siluetter flytande i dem. Byron kramar om Lyta hårt liksom telepaterna står i en cirkel utanför hans draperi. Efteråt frågar Byron henne om det som hon visade. Vorlons är ansvariga av att skapandet av telepater som skulle användas som fotsoldater i kriget, med betalningsskyldighet för kränkningen av den mänskliga rasen. Så sedan dom gjordes för att rädda alla andra, argumenterar Byron, så är alla andra skyldiga dem en hemvärld. Om Alliansen vägrar att ge dem detta, "Då måste vi se till att dom inte har något val," säger Byron olycksbådande.