Gäststjärnor: Byron - Robin Atkin Downes, Alfred Bester - Walter Koenig, Thomas - Leigh J. McCloskey, Peter - Jack Hannibal, Telepat - Victor Love
Manus: J. Michael Straczynski, Regissör: David Eagle, Produktions. NR: 512

Straxt efter att Psi-Polisernas skepp anlänt, ger Bester dem sina uppgifter att gräva fram och fånga Byrons telepater. Han förklarar att de telepater som lämnat Byron är ett större hot än de som låst in sig i Brun sektor. Samtidigt blir en av hans blodhundar lurad in i bakhåll av en av de "lösa" telepaterna. Bester beordrar Psi-Poliserna att lösa detta innan morgonen.

Lochley kommer in för att höra slutet av hans tal. Hon anklagar honom för att gilla denna jakt, och han svarar att om dom inte skyddade normala från lösa telepater, skulle andra men värre metoder att behövas för att kontrollera telepaterna. Han tillägger att det är hans uppgift att hjälpa dessa vilsna telepater, att förstå att är på samma sida. Hissdörrarna öppnas för att avslöja kroppen av en död blodhund fastspikad i väggen, ovanför honom har någon skrivit "Befria Byron!"

Byron tar kontakt med President Sheridan. Han är den ende som kan övertyga sina anhängare att dra sig tillbaka, om Psi-Poliserna lämnar stationen. Sheridan försöker förhandla med honom, när Bester kommer in och med ett hånleende säger att Byron aldrig håller sina löften. "Det är slut," säger han också. "Nej, det finns andra lösningar," svarar Byron och avslutar samtalet. Han skakar av sig Lytas fråga om vad Bester menat. Bester ignorerar Sheridans ilska och lämnar över en rapport. När han försvunnit frågar Sheridan Lochley varför dom inte hört något från Garibaldi.

Bester möts i sitt rum av Garibaldi med en laddad PPG, han kräver att Bester ska läsa upp en fullständig bekännelse i Babcomen. Bester vägrar att göra någon inspelning. Garibaldi är mycket övertygande i sitt hot. Bester säger då till honom att skjuta. Man kan se i Garibaldis ansikte att han försöker, men han blir stående där med sin PPG. Bester går nonchalant förbi honom och sätter sig. "På en skala från 1 - 10," frågar han, "Hur dum tror du att jag é?"

Han fortsätter att förklara att han planterat en "Asimov" i Garibaldis sinne. Som gör att Garibaldi inte kan skada Bester, eller att genom overksamhet tillåta honom ta skada. ("Isaak Asimov - Jag Robot, de tre robotlagarna.") Denna blockering är placerad i hans nervsystem så att viljan finns kvar att döda Bester, men han är "blockerad att inte kunna trycka av." Bester hånar Garibaldis hjälplöshet och går därifrån. Garibaldi lyfter sin PPG igen mot Besters rygg, sedan förstör han Babcomen i sin frustrering.

Byron beklagar återigen till Lyta hur han hade hoppats att hans följeslagare kunde varit noblare, och mindre våldsamma än dom är. Hon byter snabbt samtalsämnet till orsaken om varför Bester hatar honom. Byron erkänner att han tidigare tillhörde Besters Psi-Polisstyrka, tills ett tillfälle som dom genskjutit ett skepp som smugglade telepater som rymt. När dessa hade fångats beordrade Bester att dom skulle förstöra skeppet. "Dom är bara normala," resonerade han. Byron gjorde som han blivit tillsagd, men rymde så fort dom återvänt till Jorden och lovade sig själv att finna ett bättre liv för telepaterna. Telepaterna utanför Byrons fäste är på väg att förlora en eldstrid. Dom bestämmer sig för att ta sig till en plats där dom kan skaffa sig gisslan.

Garibaldi kommer till Med-Lab 1, där han frågar Dr. Franklin om det finns någon medicinsk väg att bryta en telepatisk nervblockering. Innan Franklin får en möjlighet att svara rusar telepaterna in vilt skjutande. Straxt därefter läser dom upp ett meddelande på stationens Babcom, dom hotar med att döda sin gisslan. Garibaldi har utsetts att bli den förste, om dom inte får fri lejd och en egen hemvärld. Byron ser denna sändning och ber Lyta att hitta en väg till Med-Lab 1 åt honom, så att han kan stoppa dödandet.

Telepaterna lyfter Peter som är telekinetisk från hans sjuksäng, för att vakta en av ingångarna. Franklin försöker gå emellan men dödas nästan på kuppen. Zack leder en grupp mot Peters position, men tvingas att retirera när dom attackeras av sjukhusmaterial som kastas emot dom.

Bester är skadeglad över Presidentens misstag att lita på telepaterna. Trots att Garibaldis liv är i fara, är det Besters rättskipningsområde i denna kris. Varken Lochley eller Sheridan kan göra något, förutom att förhandla med dem.

Lyta och Byron letar efter en lufttrumma som kan leda dem ut. Hon stannar vid varje utsläpp, och på telepatisk väg söker igenom dem efter en utgång.

Garibaldis tid håller på att ta slut. Blodig och rädd, tittar han och Franklin på terroristerna. Byron och Lyta dyker upp vid Peters vägspärr. Garibaldi försöker att få terroristerna att jobba med honom, men han får inte någon respons. Precis då kommer ett meddelande från Sheridan. Han tillkännager att dom inte kommer att förhandla för gisslans liv. Man hör ljudet av en PPG som laddas upp och telepaterna vänder sina pistoler mot Garibaldi, som gör ett sista försök att stoppa dem. En PPG avlossas, och ledaren för terroristerna faller. Skjuten av Byron. Sheridan går går fram och tillbaka upprört. Han talar om för Lochley att han troligtvis dömt sin vän till att dö. Byron anropar dem från Med-Lab 1. Han erbjuder att ge upp tillsammans med dem som är ansvariga för brottsliga handlingar. I utbyte mot att de oskyldiga tillåts att få lämna stationen. Lochley går med på detta.

Bester blir ursinnig. Då talar Lochley om för honom att det inte längre är hans sak. Om han vill ha Byron, måste han gå igenom de rätta kanalerna på Jorden. Precis då kommer Zack in med ID-korten och underskrivna bekännelser, från telepaterna som gjort sig skyldiga till brott. När telepaterna samlats i sitt kollektiv, närmar sig Bester deras spärrade ingång och sänder ut ett mentalt rop till Byron. Han lovar att förlåta Byron om han kommer tillbaka till familjen, men Byron vägrar.

Bester samlar sina blodhundar för ett sista försök att få tag på Byron. När de våldsamma telepaterna börjar att överlämna sig till Lochley och beväpnade vakter, rusar Bester in och kräver att fångarna överlämnas till honom. En av telepaterna får panik och skjuter mot Bester. I den efterföljande eldstriden, skadas flera telepater och vakter, när en bränsletank börjar att läcka. Beordrar Byron och Lochley eld upphör. Sedan plockar Byron upp en PPG, och tittar emot kemikalierna som rinner ut på golvet. Byron kräver sen att Lyta lämnar honom, och genom detta räddar sin själ när han räddar de andra telepater som kommer att lämna stationen. Hon måste vara stark för honom, säger han. Hon går därifrån, och när sista av telepaterna samlar sig tätt intill varandra, laddar han upp sin PPG och siktar emot vätskan. Sheridan tar tag i Lyta och rusar ut innan Byron och hans telepater exploderar.

När dom kommer tillbaka ner till explosionsplatsen, och tittar på den kusliga rengöringen av området, frågar Sheridan Bester om han är nöjd nu. Bester ser vilsen ut. Han kunde aldrig tro att Byron hatade honom och Corps så mycket. Franklin hittar Sheridan frågar var Garibaldi är. Han är orolig då Garibaldi föreföll förvirrad tidigare.

De sista av telepaterna är på väg att lämna stationen under Besters meningslösa vaktande. Lyta rusar fram och ropar "Vänta!" En efter en, rör hon vid varje telepat och ger dem individuell information var deras säkra hus och medhjälpare finns. Detta är Byrons sista gåva till dem för dom ska vara fria. "Kom ihåg Byron," Säger hon till dem alla.

Garibaldi kommer in i sin lägenhet med en flaska sprit. Han häller upp i ett glas, sedan tvekar han ett ögonblick men tömmer sedan glaset.