Gäststjärnor: Lise Hampton Edgars - Denise Gentile, Minister - Thomas MacGreevy, Drazi Ambassadör - Kim Strauss
Manus: J. Michael Straczynski, Regissör: Goran Gajic, Produktions. NR: 517

Sheridan vaknar i gryningen och upptäcker att Delenns sida av sängen är tom; hon hittar henne i vardagsrummet, tyst stirrande på ett ljus. Sheridan ber henne att komma tillbaka för att sova, då hon kommer att behöva all sin styrka imorgon. Men hon svarar inte. Morgonen finner henne, fortfarande framför ljuset.

"Det kommer ett ögonblick i allas liv," berättar Sheridan den samlade Alliansförsamlingen, "när du känner till saker du helst inte vill veta något om. Detta är ett sådant ögonblick. "Då jag gett ett löfte att träda fram med alla viktiga bevis när dom kommit fram, är jag redo att avslöja för församlingen bevisen som visar att det är den Centauriska Republiken som ligger bakom attackerna på Alliansens transportleder. Detta församlingsmöte är slutet; alla är där med undantag för Londo och Vir. Dom har inte blivit kallade, och när Londo försöker att gå in, stoppas han av Zack och beväpnade säkerhetsvakter.

På väg till församlingen för att lämna sitt vittnesmål, lämnar Dr. Franklin sina utskrivna bevis till Londo. Obduktioner av kroppar efter attackerna avslöjar vilket slags energivapen som använts, detta visar att det är Centaurisk-tillverkade vapen. Sedan är det dags för Garibaldi, som även han stannar till hos Londo. Garibaldi bekräftar att vapnen använts på ett typiskt Centauriskt sätt. Han visar även knappen han slet ifrån en av dem som överföll honom på Drazis hemvärld ("The Ragged Edge"), en knapp som Londo identifierade att tillhöra uniformen på Palatsvakten vid det Centauriska Kejserliga Hovet. Han förklarar även att endast ett skepp från Centauri attackerats under de tre senaste månaderna: ett gammalt skepp, som enligt planerna skulle ha skrotats, och att det inte haft någon besättning eller last.

Till slut, anländer G'Kar till Londos lägenhet. Londo frågar om han är där för att lämna in sitt bevismaterial, vad han sett och hört när han var på Centauri Prime, när han låtsades vara Londos livvakt ("A Tragedy of Telepaths"). "Jag låtsades ingenting," svarar G'Kar. "Jag for till Centauri Prime som din gäst, din livvakt. Kanske även som ditt samvete. Men inte som någons ögon eller öron. Så, nej, jag kommer inte att vittna inför församlingen." Han nämner Londos oro över den ökade krigsproduktionen, och de hemlighetsfulla skeppsförflyttningarna. G'Kar tror att Londo visste att något var på gång, men att han inte visste vad förrän nu. "Tala inte om för mig vad du tror att jag vet!" Biter Londo tillbaka. "Ändå misstänker jag att jag måste tacka dig för att du respekterar mitt privatliv." Så varför har du kommit om inte för att lämna in ditt vittnesmål? För att föra dig till församlingen då de är redo att möta dig.

När Londo kommit dit fördömer han bevisen för att vara ofullständiga. Centauri har sålt vapen till många andra världar, även många av Alliansens medlemmar. Han påpekar även att många vapen och skepp lämnades på Narn efter kriget. Kanhända att det är Narn som försöker att lägga skulden på oss Centauri?

Men Sheridan har ytterligare en pusselbit av bevis kvar: inspelningen som Lennier gjort av den hemliga Centauriska basen och attacken han bevittnade ("Darkness Ascending"). Ambassadörerna är rasande, och Londo blir klart chockad. Han drar sig tillbaka för att konsultera med sin regering. Sheridan har ett meddelande till Centauri: på grund av dess handlingar, står nu den Centauriska Republiken ensam. Alliansen kommer att försätta Centauris rymd i blockad tills den Centauriska Regeringen erkänner och ber om förlåtelse för attackerna, och ersätter allt som förstörts.

Flera timmar senare, får Londo äntligen svar hemifrån, Regenten har avgjort att bevisen är förfalskningar. Ministern ger två förklaringar: 1, att materialet är en avsiktlig förfalskning. Men Londo avfärdar detta; om Lennier säger att han såg attacken, då har han sett den, precis som han beskrivit. Detta leder oss till alternativ 2, säger Ministern: att händelsen iscensatts för Lennier, troligtvis av Narn. Londo och Vir är bägge mycket tvivlande över denna förklaring. Men Regenten har skrivit ett svar till Alliansen:

Londo talar till församlingen, "För det första, den Centauriska Republiken förnekar kategoriskt någon som helst inblandning i dessa attacker. Vi är offret, offret för en omsorgsfullt genomförd bluff. Vi kommer att avslöja de skyldiga när vi fått in mer information. För det andra: Centauri kommer inte att känna sig hotade av någon, inkluderat de som vi tidigare kallat vänner. På grund av detta, kommer vi från och med nu dra oss ur Alliansen." Till sist, Centauri erkänner inte lagligheten i blockaden. Krigsskepp kommer att skydda alla Centauriska transporter, och alla som skjuter mot transporterna ser vi som krigshandlingar.

Londo ger sig omedelbart av till Centauri Prime, trots Sheridans varning att han inte kommer att tillåtas att återvända till Babylon 5 tills situationen är över, om ens då. Vir försöker hindra Londo, men Londo har bestämt sig för att försöka finna de som är ansvariga för detta. Han räknar med att församlingen kommer att ändra sig när sanningen kommer ut, kanske även be om ursäkt. Vir ska stanna kvar som en länk till Alliansen. Delenn går till G'Kars lägenhet efter att han bett om detta.

G'Kar tänker återigen följa med Londo till Centauri Prime som hans livvakt, för att skydda honom emot dem i hans regering som undanhållit information från honom. G'Kar räknar med att Londo kommer att avslöja dem som ligger bakom detta, och stoppa attackerna. Londo är, enligt G'Kars uppskattning deras sista chans att stoppa kriget, och därför måste han skyddas. G'Kar har även skrivit några nya kapitel till sin bok, där han försökt rätta till en del av de saker han skrev i början, när han var en argare person. Om det skulle sluta illa för honom, ber han Delenn att se till att dessa kapitel kommer till Narn. "G'Kar, har jag någonsin talat om för dig att du är en av de bästa författare jag någonsin mött?" frågar Delenn, "Och att det varit en ära att arbeta tillsammans med dig i Alliansen?" "Inte i ord," svarar han.

Sheridan har försökt att nå Garibaldi i ungefär en timme utan att lyckas. Han ber Zack att hitta Michael så fort som möjligt. Garibaldi har slocknat i sin lägenhet. Trots att han försöker dölja att han är full när han till slut öppnar dörren, har Zack snabbt avslöjat honom. Till att börja med, försöker Garibaldi att gå till angrepp verbalt mot Zack, med Zack backar inte. Om du fortsätter så här, kommer du bara att skada dig själv, och även ta andra med dig på vägen ner. Jag är din vän, och jag vill inte att du ska kasta bort alltihopa efter allt slit: Och jag vill inte avslöja ditt problem. Garibaldi ber då om lite tid, och Zack går med på detta... för tillfället.

I hyperrymden, håller ett ensamt Whitestarskepp ögonen på en Centaurisk beväpnad konvoj. Sheridan förklarar för Garibaldi: det har visat sig att Centauri talat sanning, när dom hotat med att alla transporter reser med beväpnad eskort. På Alliansens sida, har alla raserna placerat ut krigsskepp vid sina hopportar. En konfrontation är oundviklig, då Centauri troligen inte tvekar med att ge eld mot dem. Vad Sheridan föreslår är att använda Whitestarflottan som en buffert, mellan de två sidorna. Några skepp följer med Centauri, och kommer att meddela när Centauri är på väg att hoppa. Garibaldi ska koordinera informationen, och se till att så många Whitestars som möjligt ska finnas tillgängliga när Centauris kommer ut i normalrymden, stationerade mellan de olika styrkorna. Han hoppas att Centauri vill undvika att skjuta på Whitestarskeppen. Det är ett viktigt och svårt uppdrag, men det är kanske det ända sättet att förebygga ett totalt krig. "Du kan lita på mig," lovar Garibaldi. "Jag ska få det gjort."

På Centauri Prime är Palatset under belägring av vakter och många skepp passerar ovanför. Ministern vägrar att låta Londo träffa Regenten, och senare hindrar han Vir från att kontakta Londo. Centauris Regering preparerar sig för krig, och isolerar sig från Babylon 5.

I sitt kontor har Garibaldi återigen slocknat, och missar en inkommande rapport. Centauris har konfronterats av flera Draziskepp när dom kommer ut från hyperrymden, och det ända skeppet i Whitestarflottan som finns där är det som följde efter konvojen. Vilket inte är tillräckligt: straxt därefter har en strid brutit ut.

Vir blir flyttad till en ny lägenhet för att skydda honom mot de andra, men det är nästan för sent. Han och Franklin måste slå sig förbi några Brakiri, som vill ta ut sin ilska på Vir.

I Församlingssalen, hävdar Garibaldi att dom precis missade konvojen; i en operation så här komplicerad, måste något gå fel. Då kommer de utomjordiska ambassadörerna inrusande, och kräver handling. Var är hjälpen som Sheridan lovat? Varför har inte Whitestarflottan gått till angrepp mot Centauris skriker dom? Till slut får Sheridan nog: "Vi gav er ett löfte, och vi är bundna av detta löfte," skriker han argt. "Och fan ta er för att be om det! Och fan ta mig för att gå med på det! Och fan ta oss alla, för det är vad som kommer att ske! Vi talade om fred. Ni ville inte ha fred! Vi talade om samarbete. Ni ville inte ha samarbete! Ni vill ha krig! Är det så? Ni vill ha krig? Nå, ni får ert krig!"

Mitt i natten väcks Londo av Ministern, som åtföljs av beväpnade vakter. Alliansen har formellt förklarat krig; all kommunikation med Babylon 5 har varit bruten av säkerhetsskäl. Och då G'Kar är medlem i Alliansens Rådgivande Styrelse, ska han arresteras. Londo försöker stoppa detta, men det är en order från Regenten. Trots att G'Kar är villig att uthärda de Centauriska cellerna än en gång, vill Londo inte gå med på detta. G'Kar är hans gäst: dit Londo går, dit går även G'Kar, och dit G'Kar går, går Londo. "Oroa dig inte," säger Londo till G'Kar. "Även en arrogant person som denne vill inte ha på sitt samvete att fängsla sin egen Premiärminister."

Senare, när celldörren stängs bakom både Londo och G'Kar, vänder sig Londo emot G'Kar: "Håll käft.".