Gäststjärnor: Drakh - Wayne Alexander, Regent - Damian London, Ranger - Simon Billig, Na'Tok - Robin Sachs
Manus: J. Michael Straczynski, Regissör: Douglas Wise, Produktions. NR: 519

Narns och Drazis flottor bombarderar ett försvarslöst Centauri Prime från rymden, även det Kejserliga Palatset träffas. Taket i G'Kars cell kollapsar delvis över honom precis innan Londo anländer. Londo hjälper honom ut och tar honom därifrån: Under tiden som huvudstaden brinner, är G'Kar lämnad ensam i ett rum, något illa klädd, medan Londo ger sig iväg för att leta reda på Regenten. I hyperrymden skyndar sig Sheridan mot Centauri Prime. Han har informerats om att Narns och Drazi påbörjat bombardemanget, och att Delenns Whitestar saknats i nära 12 timmar ("Movements of Fire and Shadow"). Bombardemanget flyttar sig från huvudstaden, Londo hittar till slut Regenten. Han upptäcker vilka "dom" är som Regenten har tagit order från: varelsen från hans 'dröm' ("Movements of Fire and Shadow").

Dessa varelser är Drakh ("Lines of Communication"). Dessa Drakh söker efter ett hem, nu när Z'Ha'dum förstörts. Dom kom ihåg Centauri Prime, och dom kom ihåg Londo. Dom kom ihåg att det var han som sprängde ön som Shadowskeppen befann sig på. ("Into the Fire"). Centauri Prime är den perfekta platsen för deras arbete. Nu när dom isolerat Centauri från resten av Alliansen. "Du är nu, vad vi vill du ska vara," förklarar denne Drakh. "Ett slaget, bittert folk, som måste börja om från början. Som måste förlita sig på vår goda vilja. Som kan användas, och... styras, så som vi vill styra er. En perfekt grund för oss att arbeta på. Tyst." Drakh påstår sig ha placerat ut kärnvapen runt om huvudstaden och andra platser, precis som Londo gjorde på ön. Om inte Londo samarbetar, som Regenten gjorde tidigare, kommer dom att spränga bomberna och döda miljoner Centauris.

Regenten sammanfattar vad det är Drakh vill: han kommer att dö för att ge Londo det perfekta alibit. Londo kan hävda att Regenten var galen, och beordrade attackerna mot Alliansen utan vetskap eller godkännande från Centarum. Sedan kan Londo få slut på kriget, så fort han blir Kejsare. Han har ingen möjlighet att inte göra som Drakh vill då, förklarar Regenten, när han avslöjar sin "Väktare" som sitter på hans hals. Väktaren kommer att kontrollera honom när dess intressen står på spel, men större delen av hans tid kommer den att lämna honom i fred. När Väktaren avlägsnats från Regenten kommer han att dö. Väktaren lösgör sig självt, och Regenten kollapsar.

Sheridans Whitestargrupp når tillslut fram till Centauri Prime, där han beordrar flottorna från Narn och Drazi att avbryta attacken. Dom gör så... under förutsättning att han ger dem hjälp mot den Centauriska flottan som närmar sig. När dessa skepp anländer, säger en Narnsk kapten, kommer de att anfalla alla Alliansskepp, utan hänsyn till om attacken var sanktionerad eller inte. Sheridan kan varken ansluta sig och leva eller stå tillbaka och bli anfallen. Sheridan försöker att kontakta Centauri Prime, och beordrar alla skepp i närheten av Delenns senast kända anslutningsplats för att leta efter henne.

I drift i hyperrymden, ombord på Delenns sönderslagna skepp försöker dom att hålla sig nära signalfyren. Men navigationsraketerna har snart slut på bränsle, och dom kommer att driva iväg och fastna i hyperrymden.

På Centauri Prime, återvänder Londo till G'Kar för se hur han mår, som nu känner sig bättre. "Jag skulle vara död, om du inte hade kommit," säger G'Kar. "Du riskerade ditt liv för att rädda mitt." "Ja," svarar Londo. "Du skulle ha gjort detsamma." "Ja," säger G'Kar spydigt, "men jag är en bättre person." Londo kämpar tillbaka ett skratt. Han hade lovat att han skulle få ut G'Kar ur cellen, och han håller sina löften. Men G'Kar kan inte fortsätta som hans livvakt.

Det är inte längre passande, då Londo kommer att bli Kejsare. Men han vill innan detta, säga farväl till G'Kar. "Under de månader och år som kommer," antyder Londo, "kommer du kanske att höra många underliga saker om mig, mitt sätt att vara. Dessutom så säger dom att positionen förändrar dig. Och jag ville bara..." "Jag förstår," avbryter G'Kar. Londo är inte lika säker på detta. När Londo vänder sig om för att gå, tillägger G'Kar: "Mollari. Förstå att jag aldrig kan förlåta ditt folk för vad ni gjorde på min värld. Mitt folk kan aldrig förlåta ditt folk. Men jag kan förlåta dig." Dom skakar tafatt hand, och Londo går iväg under tystnad.

Han återvänder till Tronrummet, där Drakh inympar honom med en Väktare.

Kort därefter får de anländande Centauriska skeppen kodade sändningar och stannar: Londo har gett kapitulationsordern. Han kontaktar Sheridan. Londo accepterar förklaringen att attacken inte varit sanktionerad, då han själv finner sig i en liknande situation. Han ger Regenten skulden för attackerna. Sheridan är lättad, och ber att få träffa Londo privat. Trots att risken är stor, med det uppretade Centauriska folket. Går Londo med på detta när han hör att Delenns skepp saknas. När sändningarna avslutats, vänder sig Londo till Drakh och frågar vad som hänt Delenn. Denne förklarar utan ord, och Londo ber honom att inte döda henne.

När Sheridan anländer, är Londo avvisande, men går med på att hjälpa honom... i utbyte emot en framtida tjänst. Han reagerar argt när han påminns om att Delenn är även hans vän, och klandrar Alliansen för det som skett. Sheridan försöker att släta över det hela och erbjuder sin hjälp, men detta tillbakavisar Londo bestämt. Centauri vill inte ha någonting med Alliansen att göra. "Om jag ger dig Delenn tillbaka vid liv, kommer det att vara en handling av välgörenhet, inget annat." Irriterat kräver Sheridan ersättning för kriget. Som en del av denna ersättning är information om de Shadowkapslar som kontrollerade skeppen ("Movements of Fire and Shadow"). Londo försäkrar att kapslarna köptes på den svarta marknaden, och att han känner till dessa.

I hyperrymden har skeppet till slut fått slut på bränslet. I ett sista desperat försök, avfyrar dom vapnen, i förhoppningen att detta ska upptäckas av av de skepp som sänts för att leta efter dem. Oturligt nog drar detta till sig flera Centauriska krigsskepp. Skeppen låser vapnen på dem och närmar sig. Lennier och Delenn förstår att dom är på väg att dö. "Delenn, Jag älskar dig," säger Lennier, precis när han tror att skeppen ska öppna eld. "Jag vet," svarar Delenn. Men skottet kommer aldrig. Istället skjuter skeppen ut en dragstråle, och bogserar iväg deras skepp. Delenn låtsas att hon inte hört vad Lennier sagt, och Lennier låtsas att han inte sagt något. "Ingenting hände," säger Delenn, "utom att för ett ögonblick kände jag mig extremt smickrad, och djupt hedrad, av din närhet, och av din vänskap."

Nästa dag anländer Vir till det Kejserliga Palatset, och rusar in till Londo. "Kom aldrig in till mig utan att knacka!" ropar Londo, som var på väg att ta av sig sin jacka. Londo nämner kapitulationsvillkoren: ersättningen kommer att lamslå ekonomin, och det kommer inte att bli något över för att återuppbygga.

Utanför hoppas Sheridan, Delenn, och G'Kar att dom kan hjälpa till, och planerar att bevittna Londos installation. Men utanför ser dom en holografisk avbildning av Londo, i full kejserlig dräkt, talande till medborgarna i Republiken. Han lägger skulden till attackerna på Alliansen. Och den press som ersättningen kommer att göra med ekonomin. Men han lovar att återuppbygga deras städer och att återta deras plats i galaxen. Centauri kommer inte att nedbrytas lovar han. "Detta straff är orättvist," säger han. "En kränkning av våra oinskränkta rättigheter. Men vi kommer att klara denna börda. Vi ingår inte längre i Alliansen. Vi är ensamma. Vi stred ensamma, och vi kommer att återuppbygga ensamma." I bakgrunden, nickar Drakh godkännande.

Vir förenar sig med Delenn, Sheridan, och G'Kar, lika överraskad och förvirrad som dom är över Londos tal. Sedan anländer Londo, och råder dem att inte komma till installationen. Han utnämner Vir till ambassadör på Babylon 5. Motvilligt går de med på att åka iväg. Delenn tackar Londo för han räddat Lennier och hennes liv. "Jag är rädd," tillägger hon, "att jag inte längre kan se vägen du är på nu, Londo. Det finns bara mörker kring dig. Jag kan bara be att du i sinom tid, ska kunna finna en väg ut. G'Kar hälsar respektfullt till Londo, och de fyra går därifrån.

Londo går förbi fallna statyer och skräp från Centarum, för att bli Kejsare för den Centauriska Republiken.

Tillbaka på Babylon 5, går Sheridan, Delenn, Garibaldi, Franklin, och Lyta igenom det senaste angående Shadowkapslarna. Sheridan påpekar att dom inte kan få fram något i detta ämne: vare sig Londos påstående att de köps på den svarta marknaden är sant eller inte, undersökningen har hamnat i en återvändsgränd. Franklin säger att kapslarna är vad som skrämmer honom mest: Shadowteknologi på drift ibland dem som inte förstår dem men är villiga att använda den. Han gör liknelsen med en atombomb, en kvarleva från det gamla Sovjet, som ödelade San Diego. Vapenteknologier kvarlämnade efter stora krig är farliga. "Vapen som oss," påpekar Lyta, telepater.

Garibaldi undrar om det finns någon användbar teknologi kvar på Vorlons hemvärld, teknologi dom kan använda. Men Delenn påpekar att flera skepp sänts dit, och alla förstörts av de automatiska försvarssystem innan dom kommit för nära. "Vorlon är förbjudet område tills vi är redo," säger Lyta. "Tills vi förtjänat rätten att fara dit, om en miljon år." Hon vet inte hur hon vet detta, men det gör hon.

Zack anländer och berättar för Sheridan att bråken på stationen nästan slutat. Han undrar varför alla ser så oroliga ut. "Vi vann kriget," säger Delenn som ett slags förklaring, "men vad har vi förlorat istället?"

I det Centauriska kejserliga palatset, sitter Londo på sin tron, ensam och i tysthet.