Gäststjärnor: Lise Hampton Edgars - Denise Gentile, Officer - Monique Edwards
Manus: J. Michael Straczynski, Regissör: Janet Greek, Produktions. NR: 520

G'Kar återvänder till Babylon 5 och möts av Kapten Lochley innan han kommit igenom tullen. Hon talar om för honom att "några" personer väntar på honom. G'Kar är lättad över att den kultstatus som växt runt omkring honom lugnat ner sig. Lochley skrattar för sig själv när hon följer honom ut, där han finner ett stort antal Narns som väntar på honom, hållande i plakat, små statyer av honom och fotografier. Dom börjar ropa taktfast när dom ser honom. När han börjar tala faller dom tyst på knä, väntande på hans visdomsord.

I sin lägenhet sitter Garibaldi med en drink. Ett samtal kommer från Franklin. Garibaldi är sen till ett möte i det rådgivande rådet. Han trodde att det startade klockan 4, men det har redan börjat. Garibaldi rusar in för att finna att alla, redan är där. Han påbörjar sin rapport, tvekande, och blandar ihop 'Minbari' med 'Centauri' och agerar nervöst. Han avbryts av Sheridan: "Mr. Garibaldi, du är full." Han skickar ut alla utom Garibaldi, och går ut för att prata med Delenn. Hon lugnar ned honom. Sheridan återvänder in, och frågar Garibaldi när han började att dricka igen. Ett par månader sedan svarar Garibaldi.

Sheridan har haft sina misstankar om detta, men var inte säker förrän nu. Han är inte arg längre, efter sitt samtal med Delenn, men han är besviken. Inte på Garibaldi för sitt misslyckande, utan på sig själv för att ha missat att något var galet, och för att Garibaldi inte litar tillräckligt på honom för att be om hjälp. Han vill inte sparka Garibaldi, men kan inte låta hans uppträdande passera heller. Han suspenderar Garibaldi tills han gjort upp med sina problem. "Det kan ta en väldigt lång tid," säger Garibaldi. "Det får ta den tid det tar," svarar Sheridans. Vi finns här för dig.

Franklin tar sig till G'Kars lägenhet, han kryssar sig fram igenom de många Narns som står och väntar där hållande statyer av G'Kar. När han väl kommit in, förklarar G'Kar att fler och fler av hans folk anländer varje timme. Franklin förklarar att han är där för att framföra ett meddelande ifrån den Narnska regeringen Kha'Ri, som försökt att kontakta G'Kar. Narn är i uppror. Hälften av Kha'Ri vill att G'Kar ska komma hem och ta över ledningen. Men G'Kar avsade sig ledarskapet tidigare ("The Long Night"), och vill inte ha makten nu heller. Vilket för Franklin till vad den andra hälften vill: dom vill att han ska komma hem tillräckligt länge för att ge dem sin välsignelse och låta dem regera i hans namn.

G'Kars popularitet har växt. Många tror att det var hans närvaro på Centauri Prime, som tillät dem att anfalla utan vedergällning, och dom anser att hans överlevande är ett mirakel. "Franklin fortsätter, "du vill inte ha makt. Och folk älskar att ge makt till personer dom tror inte vill ha den. Enligt Lochley, kommer det fler och fler skepp varje timme, fulla av pilgrimer helt inriktade på att få lära från G'Kar. Om han stannar kommer dom att översvämma stationen. "Och om jag återvänder hem," påpekar han, "kommer dom att göra mig till... detta!" säger han och pekar upprört på en staty av sig själv. Han har endast få, om ens några val.

Zack kommer till Lochleys kontor. En sändning från Jordens Säkerhetstjänsts HK väntar på att få komma fram: ett dussin terroristattacker mot Psi-Corps egendomar har begåtts den senaste månaden. Vid varje attentat har man sprejat på väggen "Kom ihåg Byron" ("Phoenix Rising"). Och man har spårat pengarna som använts för att betala för bomberna, som beskrivs att vara extremt välbeväpnade amatörer, till Babylon 5; speciellt, till en person, Lyta Alexander. Lochley och Zack beordras att ta in Lyta för förhör, arrestera henne om detta är nödvändigt, och skicka henne till jorden.

Lochley stannar till hos Garibaldi för att prata med honom. Hon erbjuder honom sin hjälp, försäkrar att hon förstår. Garibaldi blir arg och fräser åt henne, han tvivlar på hennes påstående. Lochley öppnar sitt hjärta: och berättar att hennes far var alkoholist, arg på sig själv för att han slutat att måla för att gå in i det militära som alla väntat sig. Garibaldi fortsätter att vara arg, och när han misslyckas med att kasta ut henne ur sin kvart, rusar han ut själv.

Men Lochley vill inte lämna honom förrän hon är klar. Hon följer efter honom in i en hiss och trycker på nöd stoppet, för att avsluta sin historia. Hon berättar för honom hur hon själv blev en drog och alkoholmissbrukare ("Day of the Dead"), om hur hon rymde hemifrån, och själv blev den hon hatade mest, ända tills en nära vän dog. Efter detta försökte hon att bättra sig, men varje dag är en kamp. "Kanske det var därför som vi inte gick jämt upp från första början, "Kanske kände vi igen oss själva i varandra."

Kort därefter, är Zack och Lochley redo att ta sig an Lyta, som befinner sig i Zocalo i förhandlingar med någon, uppenbarligen obekymrat. En full patrull närmar sig, hon blir tillsagd att hon inte har något val än att följa med dem. Hon svarar, "Är du säker på detta?" och börjar att trumma på bordet. Alla dom andra kunderna runt omkring henne börjar också att trumma, i samma rytm som hennes. "Jag är trött på att bli hunsad, Kapten," säger Lyta. "Jag väljer att inte bli arresterad."

Stamgästerna börjar dra sig närmare Lochleys grupp. "Lyta, tvinga oss inte att..." börjar Kapten Lochley. "Att vad?" Avbryter Lyta. Nu är även säkerhetsgruppen som fastfrusna. "Du kan inte skada mig," säger Lyta. "Du kan inte stoppa en som rörts av Vorlons." Men då hörs ljudet av en PPG som värms upp, och placeras emot hennes tinning. Det är Sheridan: "Du är inte den ende som rörts av Vorlons. Släpp dem. Släpp dem eller så skjuter jag ett hål i bakhuvudet på dig!" Lyta befriar alla, och beläggs med handbojor. "Du kan inte vara överallt, Mr. President," Säger Lyta trotsigt. "Det har du rätt i," säger Lochley, knockar Lyta. Hon släpas sedan till en cell.

Senare hittar Garibaldi Lochley. Han har försökt att hitta henne för att be om ursäkt för sitt uppförande tidigare. Lochley har något att visa honom: Lise Hampton anländer till Babylon 5. Lochley har skickat ett meddelande i hans namn, där han ber om hennes hjälp. Garibaldi och Lise omfamnar varandra, och Lochley går därifrån.

Franklin kommer till Sheridans kontor. Sheridan övervakar Lyta på en skärm, som isolerats från andra människor, och med ett helautomatiserat system. Precis då kommer Delenn in, svärande och går fram och tillbaka rasande. Narns regering kommer att bojkotta alla leveranser till och ifrån Babylon 5 tills G'Kar återvänder hem. Dom tror att han stannar kvar här på grund någon slags tacksamhetsskuld, och ifall han blir tillsagd att bege sig hem så kommer han att göra detta. Men innan hon kan fortsätta faller hon avsvimmad till golvet.

Garibaldi berättar allt för Lise i sin lägenhet. Lise påminner honom att han skulle åka därifrån vid årsskiftet i alla fall. Garibaldi vill nyktra till, men vet inte hur länge det kommer att ta; och han vill inte komma tillbaka till henne förrän han kommit tillrätta med sig själv, samt att ge henne ett normalt liv. Men Lise föreslår att han följer med till Mars i alla fall, och påpekar att ingen någonsin kan bli perfekt, och att det inte finns nåt som är ett normalt liv. Och hon behöver honom, att hjälpa henne med Edgars Industries m.m. Och hon vill fortfarande gifta sig med honom, mer än något annat. Garibaldi går med på att följa med henne tillbaka. Han reser sig sedan för att gå: "Jag kommer att döda två teeps med en sten," säger han.

I Med-Lab, talar Franklin om för Sheridan att Delenn nu är stabil, men bara tiden kan tala om ifall hennes kropp kan anpassa sig till förändringen och stressen: hon är gravid. Sheridan blir överraskad, eftersom att han inte visste med säkerhet om hon kunde bli gravid. Graviditeten överanstränger hennes kropp, och detta är en unik situation, Franklin vet inte om hon kan bära barnet igenom hela perioden och överleva, fastän han tror att oddsen är goda. Sheridan hoppas att hon kan, men om han måste välja mellan barnet och sin fru, väljer han Delenn.

Garibaldi hälsar på Lyta med ett erbjudande. Lyta gör övervakningsapparaturen obrukbar med en tanke, och lyssnar på honom. I utbyte mot att hon tar bort Besters tankeblockering som gör att han inte kan skada Bester ("Phoenix Rising"), kommer han att använda Edgars Industries' inflytande på Regeringen på Jorden att få anklagelserna mot henne att försvinna, även om detta innebär att Lyta måste lämna Babylon 5. Men detta är inte tillräckligt för att motivera Lyta, så hon har ett motförslag...

G'Kar befinner sig utanför Lochleys kontor, och råkar få höra henne prata med Garibaldi. Garibaldi lägger skulden på knipan med Lyta och hennes telepater på att Narnerna betalar henne för telepat DNA ("Darkness Ascending"). Men som Lochley påpekar, även om det är på det viset, så kan dom inte göra något åt detta: då Narns interna affärer är utanför Alliansens rättskipningsområde. Garibaldi säger att Lyta har gått med på att överföra alla pengarna från det hemliga kontot hon har nu, till en fond som ska användas för att hjälpa telepater, ingen mer terrorism.

Räkenskaperna kommer att bokföras, dessa kommer att finnas tillgängliga för granskning när som helst. Garibaldi kommer att välja en administratör för fonden. Men Lochley vill inte släppa ut Lyta fritt på stationen; hon anser att hon är alldeles för stark, för farlig och instabil. G'Kar avbryter då när han kommer in, och föreslår en lösning: han vill inte återvända till Narn, då kommer dom att göra honom till vad dom väntar sig av honom. Och han kan inte stanna. Både han och Lyta är i samma situation: inte kunna åka hem, inte kunna stanna.

Så G'Kar har för avsikt att bege sig "ut där," och besöka platser över hela Galaxen i en strävan att lära och förstå mer, att hans kunskaper kanske kommer att hjälpa hans folk någon dag. Han kommer att återvända när han funnit en möjlighet att bli av med det han blivit, utan att behöva förstöra budskapet också. Och han kan behöva en reskamrat: Lyta. "Jag har lärt mig en hel del av att hela skador och att bota ilska," förklarar G'Kar. "Och kanske, på mitt sätt kan jag hjälpa henne att ta itu med hennes ilska som jag gjort med min." Han kommer att ge sig iväg så fort han fått allting klart, kanske kommer han aldrig tillbaka, vare sig Lyta följer med eller inte.

Tillbaka i sin lägenhet berättar Garibaldi för Lise, att Lochley gått med på hans förslag. Han påpekar sedan att alla är på väg därifrån, eller redan gett sig av: Londo till Centauri Prime, Lyta och G'Kar kommer att ge sig av tillsammans. Franklin kommer att återvända till jorden vid årsskiftet, Sheridan och Delenn flyttar till Minbar när det nya huvudkvarteret för Alliansen är färdigbyggt. Och jag åker också iväg snart. Det kommer aldrig att bli detsamma här igen. Men Lise är glad att Garibaldi tagit det första steget med att få ordning på sitt liv igen. "Du fick till en bra uppgörelse," säger hon till honom. "Jag gjorde en bra affär," upprepar Garibaldi till sig själv, när han tänker på detaljerna.

Lyta inser att hon inte några möjligheter att dölja pengarna, men detta kan Garibaldi. Han kan använda Edgars Industries att sopa igen spåren efter sig, att tvätta pengarna, och för kontakter och resurser att arbeta i tysthet. Hon vill ha två konton: ett offentligt det som Garibaldi berättade om för Lochley, och ett hemligt för att fortsätta med attackerna mot Psi-Corps. Det senare kommer att innehålla det mesta av pengarna, som Garibaldi ska använda för att skada Corps och hjälpa telepater. "Du kan inte skada Bester själv på grund sinnesblockeringen," tillägger Lyta. "Men du kan hjälpa mig att rasera allt som som han älskar."

Han kan hjälpa till med att rasera Psi-Corps. Men hon vill inte avlägsna blockeringen, inte än i alla fall. Det är hennes förhandlingsobjekt. Hon kommer att göra en kontroll om två år, och om Garibaldi skapat en styrka som hon kan använda, kommer hon att ta bort den. Inte innan. "Sedan kan du göra upp med Bester," säger hon, "och jag kan göra upp med Corps." "Tar du inte en väldig chansning?" frågar Garibaldi. "Jag skulle kunna ta pengarna och sticka." "Jag tror inte att du skulle göra detta," svarar Lyta. "Och om jag trott annorlunda, skulle jag döda dig här och nu." Garibaldi begär även att veta vad Vorlons gjorde med henne. Vad hon tror, är att Vorlons gjorde henne till ett supervapen, en telepatisk motsvarighet till en atombomb, ett domedagsvapen, att använda mot Shadows när alla andra vapen misslyckats.

I sin lägenhet, har Sheridan och Delenn gått till sängs. Men Sheridan kan inte sluta att stirra på henne. "Man kan tro," skämtar hon, "att du aldrig sett en havande halv-människa, halv-minbari tidigare." Dom skrattar, och Sheridan frågar henne varför inte hon heller sover. Hon svarar att hon saknar Londo; dom har inte hört något från honom sedan dom lämnade Centauri Prime. Sheridan lägger skulden för detta på Londos uppstigande till tronen, och påpekar att detta kommer att innebära en stor omställning för Londo. "Han firar nog fortfarande sin kröning "tillägger Sheridan. "Dygnetrunt-festande." "Jag hoppas det," svarar Delenn.

Men i det Centauriska Kejsarpalatset, sitter Londo på sin tron, ensam och i tystnad.