Gäststjärnor: Nummer Ett / Tessa Halloran - Marjorie Monaghan, Ta'Lon - Marshall Teague, Dr Hobbs - Jennifer Balgobin, Ranger - Simon Billig, Löjtnant Corwin - Joshua Cox
Manus: J. Michael Straczynski, Regissör: John Copeland, Produktions. NR: 522

Sheridan går av och an uppe i Kontrollrummet, och stöter ihop med Lochley; ingen av dem kunde sova. Sheridan är så gott som redo att ge sig av. Han ber henne att inga ceremonier eller tal ska göras när han åker. Han vill komma iväg i tysthet. Lochley håller med om detta. Sheridan tackar även henne för att ha tagit jobbet. Medveten om att Babylon 5 är i goda händer gör det lättare att ge sig av.

Ta'Lon letar efter G'Kar, och möter Vir. Vir förklarar att G'Kar gett sig av, och planerar att aldrig återvända; ingen vet vart han for. Ta'Lon undersöker om det finns något meddelande till honom: G'Kar hade skickat ett meddelande till honom på Narn, trots allt. Men Vir vet inte. Efter att han lämnat Vir, tar sig Ta'Lon in i G'Kars lägenhet, hans röst startar då inspelningen som G'Kar gjort till honom ("Objects in Motion"). Där G'Kar berättar att han inte kunde vänta på honom där. Orsaken till att han kallat på honom är att han vill att Ta'Lon skal bli Narns nye representant i hans ställe.

Då han haft en förkänsla till Ta'Lons fråga, förklarar han att han erbjudit honom posten av flera orsaker. Narn behöver att få ordning på sina affärer, och G'Kar är en distraktion för dem. Dom behöver någon som är en krigare och präst i samma mått att tala för dem, men G'Kar har blivit mer präst än krigare; kanske kan Ta'Lon, som är mer krigare än präst, göra ett bättre jobb. Naturligtvis kan han göra ett lika bra jobb som G'Kar gjorde i början, och hjälpa till att återuppbygga och stärka banden med Alliansen. En kopia kommer att skickas till Sheridan och de andra. "Tjäna vårt folk förnuftigt, hederligt och med heder," säger G'Kar. "Resten kommer av sig självt."

På en annan plats ombord på Babylon 5, är även Franklin i arbete med att välja sin efterträdare som chef för Med-Lab: Dr. Hobbes ("Interludes and Examinations"). Även om hon inte är den mest kunnige i vissa områden, är hon den mest erfarna och hon är inte alltför specialiserad, ett måste för Överläkaren på en plats som Babylon 5. Hon accepterar glatt, och frågar när Franklin åker. Han svarar att han ger sig av samma kväll. Även Delenns graviditet är utanför hans kontroll; hennes läkare på Minbar tar över från och med nu. Sheridan passerar och Franklin reser sig upp, redo att ta farväl av honom också.
Delenn är nästan färdig med packningen när Lennier överraskande anländer. Han har tagit ledigt i träningen av personliga skäl, och han tog denna ledighet för åka hit, trots att hans träning nått ett kritiskt läge.

Tessa Halloran leder en genomgång med Sheridan, Lochley och Zack. Ingenting stort, bara några små gräl emellan Drazi och Brakiri. Allt som allt, det är lugnt nu och Sheridan kan åka iväg till Minbar när han vill. Tessa lämnar rummet, och Sheridan uttrycker sin belåtenhet över hennes föredrag. Lochley håller med, men undrar varför hon ska stanna här på Babylon 5 istället för att följa honom till Minbar. Sheridan förklarar att Babylon 5 är en grogrund för information: hon kommer att ha större resurser här på stationen än på Minbar, så det är begripligt att hon ska stanna.

På Mars, har Garibaldi ett möte med en grupp missnöjda underchefer. Han har kallat de mest högljudda bråkmakarna: de som klagar när dom är missnöjda, har en negativ attityd, som tror att dom kan göra allting bättre än sina överordnade. Men inte för att ge dem sparken: han vill att dom ska bli den nya styrelsen på Edgars Industries. En del av deras jobb blir att tala om för honom när han klantat sig och att stå på sig. Om dom har rätt, kommer dom att få en bonus; annars, "kommer jag att äta er till lunch," avslutar Garibaldi.

Sheridan och Delenns planer att kunna ge sig av i tysthet har oturligt nog misslyckats, nyheten om deras avresa har läckt ut till pressen. När Lennier kommer till dem för att tala om att allting är klart, går dom iväg men stöter på en folksamling, ledd av Lochley. Så Delenn får säga ett par ord: "Ett av de svåraste orden för mig [när jag lärde mig att tala ert språk] var 'farväl.' Då det inte finns något motsvarande ord för 'farväl' i det Minbariska språket.

I alla våra avsked finns alltid en möjlighet av att mötas igen, på andra platser eller andra liv. Så ni får ursäkta mig om jag inte säger farväl. Våra själar är en del av denna plats, våra förhoppningar bildar underlaget för vår framtid, och vi kommer att mötas här igen." Folksamlingen lämnar en gång för dem och låter dem fortsätta till sin transport. Vid transportskeppet möter dom Zack, den ende av det gamla gardet som finns kvar. "Jag kommer troligtvis vara kvar här när dom stänger," skämtar Zack när tar farväl av dem.

Whitestarskeppet som kommer att föra dem till Minbar har ingen kapten: Lennier har fått honom at stanna kvar på Babylon 5, så att Sheridan och Delenn kan få föra befälet på skeppet för resan till Minbar. Efter en sista överflygning förbi observationskupolen, där Tessa, Lochley, Corwin, Ta'Lon, Zack och Dr. Hobbes ser dem åka iväg, svänger skeppet mot hopporten, när Sheridan och Delenn lämnar Babylon 5 bakom sig. Ombord, är Sheridan rastlös och tar en promenad. Han springer han på en Ranger, som funnit ett läckage kylsystemet.

Den farliga gasen tvingar fram en evakuering i den delen av skeppet, dörrarna som ska hindra den farliga gasen från att spridas stängs precis när Sheridan försöker att bära Rangern till säkerhet. På andra sidan dörren befinner sig Lennier, och Sheridan ropar till honom att öppna så att han kan komma ut. Men Lennier tvekar, och ser sig omkring, när han ser att han är ensam springer han iväg, och lämnar en förbluffad Sheridan.

Ett par sekunder senare, stannar Lennier och säger till sig själv, "jag kan inte," och springer tillbaka. Men Sheridan har lyckats med hjälp Rangers stridspåk att öppna dörren, och drar ut honom. När Lennier till slut är där har redan flera andra kommit dit. Delenn kommer dit och frågar vad som hänt. Generat springer han iväg, tar ett enmans stridskepp och ger sig av. När Delenn försöker anropa honom, stänger han av sin radio.

Senare, har Delenn sett till att man undersöker hans rum. Hans dagbok visar att hans hyser starka känslor för henne, starkare än hon trott han hade. Lennier anser att Sheridan och Delenns giftermål är ett misstag, men det finns inga tecken på att han velat skada någon. Vad kan ha hänt då? "Det finns ögonblick," förklarar Delenn, "när vi blir någon annan, nåt annat än vi är. Det tar bara ett ögonblick. Men vi använder resten av vårt liv med att se tillbaka på detta ögonblick och skäms. För en kort stund, av ett liv att tjäna, blev han sin egen värsta mardröm."

Trots att Lennier var på väg tillbaka, är det inte någon som vet om det var för att rätta till sitt misstag, eller för att bli säker på att Sheridan var död. Men, Sheridan vill inte låta detta bli känt. "Det som hände med Lennier," säger han," stannar ombord på detta skepp."

Skeppet anländer till Minbar, och möts av fyrverkerier. Sheridan och Delenn promenerar in i Alliansens HK, och Sheridan är distraherad av sceneriet. Delenn går i förväg, till slut ser Sheridan upp från sin dagdröm av bekant röst: "Går fortfarande omkring med ditt huvud bland molnen, eh Sheridan?" Kejsare Londo Mollari står bredvid honom. "På en dag som denna," fortsätter Londo, "inte kan jag väl missa att vara här" Senare sitter Sheridan, Delenn, och Londo och äter middag. Delenn är överraskad över att Londo är så vänlig, med hänsyn till vad han sa vid deras senaste möte. ("The Fall of Centauri Prime").

Londo påstår att han enbart spelade för sina åhörare, att få dem entusiastiska till att påbörja återuppbyggandet. När han hörde att Delenn var havande och på väg tillbaka till Minbar, kunde han inte missa att komma och ge sina personliga lyckönskningar. Han skulle vilja höja en skål, men ingen alkohol finns synbar. Sheridan förklarar att han bestämde sig för att lämna detta bakom sig, då detta är så pass farligt för en Minbari ("The Quality of Mercy"). Londo insisterar, och Delenn uppfattar någonting underligt; för en sekund, kan hon se den spöklika skepnaden av Londos övervakare på hans skuldra, men känslan försvinner snabbt.

Londo har även medfört en gåva till Delenns barn. En urna, som enligt Centaurisk tradition ges till arvingen till tronen när han eller hon nått vuxen ålder. Londo har inga arvingar, och räknar med att den kejserliga makten kommer att försvinna när han dör. Han insisterar på att dom tar emot gåvan. En Minbari kommer in och viskar något till Delenn, som ursäktar sig. Sheridan tar då emot gåvan, som enligt Londo ska ges till barnet när han eller hon fyller 16. Sheridan noterar att botten på urnan är förseglad, Londo säger att man sagt till honom att den innehåller vatten från floden som rann framför det Kejserliga Palatset, för två tusen år sedan.

I sitt privata rum tar Delenn emot ett samtal från Lennier. Delenn ber honom att komma tillbaka, vilket han vägrar. "Jag ville bara ringa för att tala om för dig, att jag är ledsen för vad som hände. Jag menade aldrig att skada honom. Jag planerade aldrig att detta skulle hända, det bara hände. Jag kan aldrig be att du ska förlåta mig, för jag kommer aldrig att förlåta mig själv. Jag ville bara säga att jag är ledsen en sista gång... och att jag ger mig av. Jag måste fundera över vem och vad jag är. Jag behöver vara någon annanstans tills jag kan finna en väg att gottgöra mig själv i dina ögon, hur lång tid det än tar." Hon ber honom att inte ge sig av, men han försäkrar henne att dom kommer att ses igen, och han skall göra sig förtjänt av hennes förlåtelse då. Tills dess vill han att hon ska vara glad för sin och Sheridans skull. Med detta bryter han samtalet och är borta.

Även Londo måste bege sig hemåt. Men innan är det något han vill att Delenn och Sheridan ska veta och komma ihåg under åren som kommer: "Jag vill att ni ska veta att ni är mina vänner... Att ni alltid kommer att vara mina vänner, vad som än händer. Jag vill även att ni ska veta denna dag, med er, betyder mer för mig än ni någonsin kan veta." Han eskorteras till den Kejserliga linjeskeppet, där en Drakh viskar till honom: "Du har skött dig bra. Som en belöning får du en timme fri från oss." En tjänare ger Londo en drink. "Vad händer nu?" frågar Londo trött. "Nu avvaktar vi tidens gång," svarar Drakh. Inuti urnan, ligger en väktare, sovande och väntande.

Mitt i natten går Sheridan upp och går till ett annat rum för att göra en inspelning; ett meddelande till sitt ofödda barn. Barnet kommer att bli myndigt vid 21, men om Loriens förutsägelse håller ("Falling Toward Apotheosis") har Sheridan som mest 19 år kvar. Så han vill lämna efter sig något för den dagen, att föra vidare av något han lärt. "Delenn är den bästa allierad du kommer att ha. Hennes bredd när det gäller mod och förbarmande kan du inte finna någon annanstans. Gå till henne efter visdom och eld i lika stora delar. Om du någonsin tvekar om något gå till henne. Hon dömer dig aldrig, hon kommer bara att älska dig." Han delar även med sig av fler råd, och avslutar med: "Slåss för vad du tror på. Vilket är ett råd som min far gav mig, vilket jag nu kommer att ge dig: Starta..." "Starta aldrig en fight," avbryter Delenn, och avslutar åt honom. "Men avsluta den alltid."

"Avsluta den alltid," ekar Sheridan. Han stänger av bandspelaren. "Har jag talat om för dig idag hur mycket jag älskar dig?" frågar han Delenn. "Ja," svarar hon med ett leende. "Men du får gärna upprepa dig hur mycket du vill."

Dom kramar om varandra och drar sig tillbaka.