Kapten Matthew Gideon - Gary Cole
Även bland dessa i denna extraordinära grupp av män som föra befälet över Explorer-klass skepp, är Gideon ovanlig. Tystlåten och grubblande, kan han explodera till action utan varning. Dessa kvalitéer förklarar varför han valdes att bli Kapten ombord på Excalibur - och varför valet var omstritt.

Gideon gör vad han känner är det rätta, utan att bry sig om hur många han förargar. Han är även våldsamt lojal och orubblig när det gäller att fullborda sina uppdrag.

 

Löjtnant John Matheson - Daniel Dae Kim
Matheson är den perfekte andre man efter kaptenen, då det verkar som om han kan läsa hans tankar. Detta gör han troligvis inte trots att skulle kunna göra detta; då Matheson är en telepat, en av de första som getts tillåtelse att få in till Jord Alliansen sedan man upplöst Psi Corps. Hans orubbliga förpliktelse för sin tjänst är emellanåt genomsyrad av en småelak humor.

 

Dr. Sarah Chambers - Marjean Holden
Högste officer vid Excaliburs medicinska avdelning, och hon är ett hängivet profss. Hon lämnade sin syster hemma på Jorden, en situation som Dr. Chambers helst av allt hade velat fixa genom att förena sig med henne på den förgiftade världen.

Istället ger hon rasande sin kunskap för att finna ett botemedel för pesten, och håller fast vid sin mänsklighet i vetskapen om en möjlig utrotning.

 

Dureena Nafeel - Carrie Dobro
Dureena är en tjuv, som är expert på lås, tunnelråtta, och är medlem i det ökända Tjuvarnas skrå. Men hon har en melankolisk sida också:

Medan hon var borta från sin egen hemvärld, hade planeten förintats av Drakh. För henne, är Excaliburs uppdrag med att finna ett botemedel för Drakhpesten, en chans att ge tillbaka, och rasera det dom hoppats att åstadkomma.

 

Max Eilerson - David Allen Brooks
Som anställd på Interplanetära Expeditioner, har Eilerson bara en faktisk fråga: hur mycket kan en pengar kan en artefakt ge på den öppna marknaden? Han är en legosoldat, synisk, självisk ... och dessa är han goda sidor.
Men som en arkeolog och språkforskare finns ingen i jämförelse - Eilerson kan ofta översätta allt eftersom han hör ett språk talas! - han är ett nödvändigt ont som Kapten Gideon är villig att stå ut med.

 

Galen - Peter Woodward
Galen är en så kallad Teknomagiker, medlem av ett sällskap som använder avancerad teknologi till att framkalla "magi". En mystisk och melankolisk varelse, Galen har blivit utesluten från sitt Sällskap för hans starka önskan att hjälpa "svagare människor" ... sådana som Matthew Gideon. Han följer med på uppdraget, man - då han ofta stannar i sitt skepp - är skild från dess människor.

 

Kapten Elisabeth Lochley - Tracy Scoggins
?-Jan-2263 - Present: Ledande Officer på Babylon 5
Tilldelad tjänsten på Babylon 5 efter förfrågan från Sheridan.
För 15 år sedan var hon gift med President Sheridan under månader..