Kapten David Martel  (Dylan Neal)

Detta är den ledande karaktären, en person med en historia. När han ledde ett skepp kallat Enfalli, var skeppet inblandat i en strid. Utan några vapen och ingen möjlighet att fortsätta striden, gav han ordern om reträtt. En sak som är ytterst skamligt för en Ranger. Så Rangers Råd måste ta ställning om vilket hans straff skall bli, om han skall straffas. Medan de människor som är i Rangers är mer sympatiska mot hans beslut, så har han erhållit misstroende från åtminstone en Minbari, Tannier.

I vad som kan ses som ett straff, blir David tilldelad att föra befälet på Liandra... ett skepp med sin egen historia. Hans motivation för att gå med i Rangers var delvis en sporre efter hans föräldrars död när han var tolv år gammal. Han blev lite av en dagdrivare, han blev då intresserad av myter och legender. När han fick höra om Alliansen och Rangers, så bestämde han sig för att detta var något han ville bli en del av, någonting med en historia och en egen kultur.

Medborgare G'Kar  (Andreas Katsulas)

Medborgare G'Kar är en av grundarna av InterStellar Alliansen. Han är den ende karaktären från original serien Babylon 5 serien som medverkar i pilotavsnittet, läs mer här.

 

 

 

 

Dulann  (Alex Zahara)

Dulann är Minbari, och speciell en också. Han har special visioner, Sci-Fi Channels InterNet annonser använde det nu ökända Sjätte Sinnet citatet "Jag ser döda människor" för honom.

Dulann är förste officer ombord på Liandra.

 

 

 

Sarah Cantrell  (Myriam Sirois)

Vän till Kapten Martel, Sarah Cantrell tjänstgjorde under hans befäl under hans incident ombord på skeppet Enfalli.
Hon är vapenspecialist ombord på Liandra.
Hon föddes på Mars, hon förlorade sina föräldrar under kriget mellan Jorden och Mars.

Firell  (Enid-Raye Adams)

Firell är en Minbarisk läkare ombord på Liandra. "Hon är mycket spiritualistisk, och hon är mycket fokuserad.
Hon är mycket medveten om allting som sker runt omkring henne.
Hon har också ett mycket uttryckligt, och öppet trossystem som kanske en del av de andra karaktärerna inte delar".

 

 

Malcolm Bridges  (Dean Marshall)

Malcolms' specialitet är underrättelsetjänst och infiltration. Detta är uppenbart i trailern, där man får se honom använda ett förändringsnät (en pryl som låter varelser att förändra deras framträdande genom att använda ett holografiskt fält.
Första gången detta visades var Babylon 5s Pilotavsnitt "The Gathering").

 

 

 

Kitaro Sasaki  (Warren T. Takeuchi)

"Han är en mycket målmedveten karaktär, mycket lojal och mycket hedervärd - någon som, om säger åt honom att sälla sig vid en dörr och hålla vakt, så skulle han stanna där och inte flytta sig från sin plats på flera dagar".
Kitaro är skeppets navigations, kommunikation och översättningsspecialist ombord på Liandra.

 

 

Na'Feel  (Jennie Rebecca Hogan)

Na'Feel är den första Narn som blivit anvisad till ett Rangerskepp.
Hon är skeppets Motor, Miljö och Vapenstödspecialist.

 

 

 

Tirk  (Gus Lynch)

Tirk är en av de fåtaliga, om inte den första Drazi att ansluta sig till Rangers, Enligt hans egna ord är han där för att "Lyfta TUNGA  Saker".